Gündem Notları / Sabah Bülteni (18 Haziran 2021 CUMA)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (18 Haziran 2021 CUMA)

18 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • Beyaz Saray, Erdoğan-Biden görüşmesinde Kabil Havalimanı konusunda genel bir mutabakata varıldığını bildirdi!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "Biden ve Erdoğan görüşmesinde S-400 konusu gündeme geldi. Bu konuda bir çözüme varılamadı ancak diyaloğa devam edilmesi için taahhüt verildi." değerlendirmesinde bulundu.

Sullivan söz konusu görüşmede ABD'nin Afganistan'dan çıkma sürecinde Kabil Uluslararası Havalimanı konusunun da gündeme geldiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bu havalimanının güvenliğinin sağlanması konusunda belirli desteğe ihtiyaç duyacağını söyledi, Biden da kendilerine destek taahhüdü verdi." ifadesini kullandı.

***

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Antalya Diplomasi Forumu'na katılacak!

Antalya’da “Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İş Birliği Süreci Zirvesi”nin ardından basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, "Güneydoğu Avrupa 2030 Strateji Belgesi'nin, sürdürülebilir ekonomik büyüme hedefimize ulaşmamıza yardımcı olacağına inanıyorum." demişti. Erdoğan, bugün de Antalya Diplomasi Forumu'na katılacak.

 

  • HDP binasına saldırı Ankara'da tansiyonu yükseltti! Silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi!

HDP, İzmir HDP İl Başkanlığı'na yapılan saldırıdan iktidarı sorumlu tuttu. Ankara'da tansiyonu yükselten saldırıyı hükümet ve muhalefet partileri kınadı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

 

  • Yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerine bugün e-okul üzerinden erişebilecek!

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek. Bu kapsamda e-Okul sisteminde yoğunluk yaşanmaması için ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 18 milyon öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı karneleri, bugünden itibaren e-Okul'dan erişime açıldı. Basılı karneler ise 2 Temmuz'dan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek.

 

  • İstanbul İl Sağlık Müdürü açıkladı: Aşılama temmuz başında bitecek, maske kullanımı esnetilecek!

Nüfusa göre İstanbul’da 9,5 milyon insanın aşılanması gerektiğini söyleyen İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Şu ana kadar 6,5 milyon aşıladık, 3 milyonu kaldı. Bunu da Temmuz’un ilk haftasına doğru bitirmiş olacağız" dedi.

En merak edilen konuların başında gelen maske kullanımı konusuna da değinen Memişoğlu, temmuz-ağustos aylarında kısıtlamaların esnetileceğini söyledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz