Gündem Notları / Sabah Bülteni (17 Haziran 2021 Perşembe)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (17 Haziran 2021 Perşembe)

17 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ile Dışişleri Bakanları Toplantısı, Antalya'da başladı.

Bu yıl Türkiye'nin dönem başkanlığında gerçekleştirilen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Dışişleri Bakanları Toplantısı ile start aldı.

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ise öğleden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

 

  • Türkiye, Diplomasi Forumu ile devlet liderlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Liderler Zirvesi başta olmak üzere birçok uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapan ve dünyanın her yerinden turist ağırlayan Antalya, devlet liderlerinin konuk olacağı Diplomasi Forumu için hazırlıklarını sürdürüyor.

Dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanları ile diplomatın yanı sıra 100’ün üzerinde seçkin davetlinin katılacağı Antalya Diplomasi Forumu, 18-20 Haziran'da gerçekleştirilecek.  Foruma 12 devlet ve hükümet başkanı, 47 dışişleri bakanı katılacak.

 

  • İstanbul'da metrolar internet erişimine açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, metrolarda internet erişiminin önünü açan komisyon kararını oybirliği ile kabul etti.

Gündem maddesinin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından görüş alınması kaydıyla değişiklik yapılmadan oylanması istenirken teklif, meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

 

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir günde 1 milyon 416 bin 795 doz aşı yapıldığını bildirdi.

Bakan Koca, Twitter'daki paylaşımında, "Saat 24.00 itibarıyla 18 bin 584 merkezde 47 bin 314 sağlık çalışanımız 1 milyon 416 bin 795 doz aşı yaptı. Elleriniz dert görmesin arkadaşlar." ifadelerini kullandı.

 

  • Bugün piyasalardaki güncel veriler şöyle…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,58 azalışla 1.423,00 puandan başladı.

 Dövizde yükselme görülürken, serbest piyasada dolar 8 lira 61 kuruş, Euro ise 10 lira 31 kuruş.

Kapalıçarşı’da gram altının alış fiyatı 505 TL’den işlem görüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz