Gündem Notları / Sabah Bülteni (16 Haziran 2021 ÇARŞAMBA)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (16 Haziran 2021 ÇARŞAMBA)

16 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nde Filistin direniş gruplarına ait iki mevziye hava saldırısı düzenledi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda yer alan Muin bölgesine düzenlenen saldırıda Filistin direniş güçlerine ait bir mevzi füzelerle vuruldu. Ayrıca Gazze'nin güneyindeki Zeytun Mahallesi'nde Filistin direniş güçlerine ait bir mevzi de bombalandı.Filistin Sağlık Bakanlığı, henüz saldırıda yaralanan olup olmadığına ilişkin açıklama yapmadı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise saldırının Gazze'den İsrail tarafına gönderilen yanan balonlara karşılık düzenlendiği ifade edildi.

 

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şuşa şehrindeki ziyaretlerinden sonra bugün Bakü’de Azerbaycan Milli Meclisine hitap edecek.

Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’le Şuşa'daki temaslarından sonra bugün Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova ile görüşecek. Devamında Azerbaycan Milli Meclisi’nde milletvekillerine seslenecek. Buradaki programının ardından saat 19’da Bakü Olimpiyat Stadında oynanacak Türkiye-Galler karşılaşmasını tribünden takip edecek.

 

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 16.30’da yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yapacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında salgının seyri ve aşılamadaki son gelişmeler gündemde olacak. Kuruldan kademeli normalleşme ile ilgili de tavsiye kararı çıkması bekleniyor. Toplantı sonrası Bakan Koca 18.30’da açıklama yapacak.

 

  • Altın fiyatları geçtiğimiz hafta başlayan düşüşün aksine dün yeniden yükselişe geçti. Piyasalardaki güncel veriler şöyle...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,08 azalışla 1.441,36 puandan başladı.

Serbest piyasada dolar alış ve satış fiyatı 8,51 TLden, Euro ise 10,33 TL’den işlem görüyor.

Kapalıçarşı’da gram altının alış fiyatı 508 liradan, çeyrek altının alış fiyatı ise 825 liradan işlem görüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz