Gündem Notları / Sabah Bülteni (15 Haziran 2021 SALI)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (15 Haziran 2021 SALI)

15 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • ABD Başkanı Joe Biden, NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Pozitif ve verimli bir toplantı yaptık. Toplantının çoğu baş başaydı" ifadesini kullandı.  Heyetler arası görüşmelerin süreceğini dile getiren Biden, “Türkiye ile ABD arasında gerçek bir ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum" dedi.

 

Erdoğan’ı, Bakü Haydar Aliyev Havalimanı'nda, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagup Eyyübov karşıladı. Erdoğan, 28 yıl sonra Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'ın Şuşa şehrine gidecek, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmî törenle karşılanacak.

 

MİT, kırmızı kategoride aranan ‘Ebu Usame el Türki’ kod adlı Kasım Güler'in, silah ve patlayıcılarla yasa dışı yollardan Türkiye'ye geçme hazırlığında olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı. Suriye'de gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak sorgulanmak üzere Türkiye'ye getirilen Güler'in, DEAŞ'ın sözde Rusya, Avrupa ve Türkiye mali sorumlusu da olduğu belirlendi.

 

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'Yarın yeni bir gün başlıyor' diyerek paylaştı! Aşılamada yeni dönem başladı.

Sosyal medya hesabından aşılanma programına dahil olan yeni grupları duyurmaya devam eden Sağlık Bakanı Koca, “İşçi ve memurların tamamı için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar, yarın ilk işimiz aşı randevusu almak olsun!” paylaşımında bulundu.

 

  • Türkiye - Galler maçı için geri sayım başladı. A Milli Takım, İtalya yenilgisinin ardından Bakü’de Galler'le karşı karşıya gelecek.

EURO 2020 heyecanı devam ediyor. Açılış maçında İtalya'ya 3-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı, yarın Galler ile Bakü Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Saat 19’da Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Portekizli hakem Artur Dias yönetecek. Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan da tribünden takip edecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz