Gündem Notları / Sabah Bülteni (14 Haziran 2021 Pazartesi)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (14 Haziran 2021 Pazartesi)

14 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO’daki ilk görüşmesini Macaristan başbakanı ile gerçekleştirdi. Şimdi gözler Erdoğan, Biden görüşmesinde.

Yeni yönetimle liderler düzeyinde yapılacak ilk yüz yüze görüşmede gündem ikili ilişkiler olacak. NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelecek. Erdoğan-Biden görüşmesi, Biden'ın ABD Başkanı seçilmesinden sonra iki liderin baş başa bir araya geldiği ilk görüşme olacak.

 

  • Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde koronavirüs önlemleri kapsamında 15 aydır

 uygulanan ziyaretçi yasağı, her iki doz aşısını yaptıranlar için kaldırılıyor.

TBMM yerleşkesine, yeni tip koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında 13 Mart 2020'den bu yana grup toplantıları da dahil ziyaretçi kabul edilmiyordu. TBMM Başkanlığından yapılan duyuruya göre, her iki COVID-19 aşısını olan vatandaşlar, bugünden itibaren 30 Haziran'a kadar TBMM yerleşkesi ve eklentisine ziyaretçi olarak girebilecek.

 

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 750 bin kişinin Kovid-19 aşısı yaptırmak için randevu aldığını açıkladı.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart 2020'ye atıfta bulunarak, "750 bin kişi bugün, 11 Mart 2020'den sonraki hayatlarının belki de en mutlu anlarını yaşayacak." ifadelerini kullandı.

 

  • Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ'da 77 bölgede 5 gün boyunca yapılan çalışmalarla 1700 metreküp müsilaj temizlendiğini belirtti.

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Marmara Denizimizde başlattığımız müsilaj temizleme seferberliğimizde hız kesmeden yol alıyor ve denizimizi temizleyecek çalışmaları hep birlikte hayata geçiriyoruz. Biz sahada çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyor, Marmara Denizimizdeki müsilajı temizliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

  • "Şebeke", "Kurtuluş" ve "Superman" filmlerinde canlandırdığı karakterlerle tanınan ABD'li sinema oyuncusu Ned Beatty, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Menajeri, oyuncunun dün Los Angeles'taki evinde "doğal sebeplerle" öldüğünü bildirdi. Beatty, 1970'lerde rol aldığı filmlerle hafızalara kazınan, Hollywood'un önde gelen karakter oyuncularından biri olarak biliniyordu. 1972'de "Kurtuluş" filmiyle ilk kez sinemaya adım atmıştı. Oyuncu, 1976 tarihli "Şebeke" filminde canlandırdığı televizyon yöneticisi rolüyle, En İyi Yardımcı Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmişti. Ayrıca "Superman" filminde de Otis rolüyle yer almıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz