Gündem Notları / Sabah Bülteni (13 Temmuz 2021 SALI)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (13 Temmuz 2021 SALI)

Bayram tatili kaç gün olacak? Irak'taki hastanede çıkan yangında son durum ne? 13 Temmuz 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

GÜNDEM

Kabine toplantısı sonrası tüm Türkiye’nin merakla beklediği bayram tatilinin süresi belli oldu.

Normalleşme sürecinin başarıyla ilerlediğini ifade eden Erdoğan, bayram tatilinin kaç gün olacağını açıkladı. 9 günlük idari tatil 16 Temmuz Cuma akşamından, 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek. Cuma gece yarısından itibaren otoyol ve köprü geçişleri de ücretsiz olacak.

DÜNYA

Irak'ta COVID-19 hastalarının kaldığı hastanede yangın çıktı!

Irak'taki İmam Hüseyin Hastanesi’nde, COVID-19 hastalarının yattığı bölümde yangın çıktı, 64 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu gece saatlerinde söndürüldü.

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta hastanede çıkan yangında 64 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili başsağlığı mesajı yayımladı.

TERÖR

Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 Fetöcü sanık hakkında verilen hükmün gerekçesi açıklandı!

FETÖ'nün anayasal düzeni değiştirerek örgüt ideolojisine uygun bir iktidar oluşturmayı amaçladığının belirtildiği gerekçede, darbe girişiminin, elebaşı Gülen ve Akıncı Üssü'ndeki sivil imamların talimatıyla gerçekleştiği vurgulandı.

Akıncı Üssü'nden havalanan uçakların bombalı saldırılarıyla 77 sivil/kamu görevlisinin şehit edildiği, 206 kişinin yaralandığı kaydedildi. Kararda, darbe girişimini yöneten siviller Kemal Batmaz'ın Hava Kuvvetleri, Nurettin Oruç'un Jandarma, Hakan Çiçek'in Deniz Kuvvetleri, Adil Öksüz'ün de TSK imamı olduğu belirtildi.

EKONOMİ

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı!

Mayısta sanayi üretim endeksi, aylık bazda yüzde 1,3, yıllık bazda yüzde 40,7 yükseldi.

HAVA DURUMU

Türkiye kavurucu sıcaklara teslim oluyor!

Sıcaklıkların, hafta sonuna kadar ülkenin batı ve güney kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 6, hafta sonu ise tüm yurtta 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise önümüzdeki 5 gün aralıklarla gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların, Doğu Karadeniz'de hafta sonuna kadar kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Yüksek sıcaklıklar ve kuvvetli yağışlarla ilgili uzmanlar, vatandaşların gereken önlemleri almasını istendi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz