Gündem Notları / Sabah Bülteni (11 Haziran 2021 CUMA)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (11 Haziran 2021 CUMA)

11 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün itibarıyla aşılanma programına dahil edilen meslek gruplarını açıkladı.

  • Yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatlar, berber ve kuaförler aşı programına dahil edildi. Ayrıca gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları da programa eklenen meslek grupları arasında. Bugünden itibaren belirlenen bu yeni meslek grupları aşı randevusu alabilecekler.

 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, 11-13 Haziran'da İngiltere'de düzenlenecek G7 Zirvesi'ne katılacak.

  • Zirvede yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele için küresel aşı planı oluşturulması gündeme gelecek. Zirvenin önemli bir diğer konusu ise iklimle mücadele olacak.

 

Kamu arazilerindeki turizm tesislerinin borçları 30 Kasım 2022'ye kadar ertelendi.

  • Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği ile toplam 1,1 milyar lira tutarında borç ertelenmiş olacak. Erteleme, kamu arazileri üzerinde yer alan turistik tesisler ile yat limanı, marina gibi deniz turizmi tesislerini kapsıyor. Ödemeler, ertelenen süre sonuna kadar herhangi bir zam veya faiz uygulanmadan tahsil edilecek.

 

İstanbul merkezli 4 ilde, kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik operasyon başlatıldı.

  • İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, elebaşılığını cezaevinde bulunan "Nuriş" lakaplı Nuri Ergin'in yaptığı, kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne ilişkin 27 kişiye yönelik İstanbul merkezli 4 ildeki 53 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirdi.

 

A Milli Takım, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında bugün İtalya ile karşı karşıya gelecek.

  • İtalya'nın başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve TSİ 22.00'de başlayacak A Grubu'nun ilk maçında Hollandalı hakem Danny Makkelie düdük çalacak. Karşılaşma TRT 1'den naklen yayımlanacak. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde son antrenmanını yapan Milliler, İtalya mücadelesiyle 2021 yılındaki yedinci maçına çıkacak.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz