Gündem Notları / Sabah Bülteni (10 Haziran 2021 PERŞEMBE)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (10 Haziran 2021 PERŞEMBE)

10 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

GÜNDEM

HDP'ye yönelik kapatma davasıyla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin flaş açıklamalarda bulundu!

Başsavcısı Bekir Şahin, kapatılma davasıyla ilgili hazırlanan iddianamede 451 HDP’li hakkında siyasi yasak istendiğini açıkladı. Şahin, “Hepsinin terör örgütü lehinde konuşmaları var.”  diyerek banka  hesaplarına da tedbir konulmasını talep ettiklerini söyledi.

EKONOMİ

Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan esnafa hibe desteğinin ödemeleri bugün başlıyor!

Ticaret Bakanlığı iki ayrı grup halinde yapılacak desteğe dair detayları paylaştı. Bakan Mehmet Muş, 188 bin esnafa 5 bin lira, 843 bin esnafa ise 3 bin lira ödeme yapılacağını açıkladı. Hibe almak için 1 milyon 31 binden fazla esnaf başvuru yaptı. Ödemeler esnafın banka hesabına yatırılacak.

KORONAVİRÜS

Koronavirüs salgınına karşı uygulanan aşı programında 45 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanması süreci başladı!

Farklı meslek ve yaş grupları her geçen gün aşılanma programına eklenmeye devam ediyor. 45 yaş ve üzeri vatandaşların da aşılanmaları bugün itibarıyla başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelecek pazartesiden itibaren de 40 yaş ve üzeri vatandaşların aşı programına dahil edileceğini söyledi.

GÜNDEM

Marmara'dan iki günde 392 metreküp müsilaj toplandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde başlatılan "Müsilaj Temizleme Seferberliği" kapsamında iki günde yaklaşık 392 metreküp müsilaj toplandı. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova ve Tekirdağ illerinde belirlenen 31 bölgede temizlik çalışması yapıldı.

SPOR

Milli Takım'a destek şarkısı: Bizim Çocuklar yayınlandı!

A Milli Takım'ın açılış maçında sahne alacağı EURO 2020 için heyecan artıyor. Dün yayımlanan “Bizim Çocuklar” şarkısı Cuma gün Roma’da oynanacak maçta millilere şimdiden moral oldu. Ay yıldızlılara destek için hazırlanan şarkıyı Mustafa Sandal, Eypio, Derya Uluğ ve Irmak Arıcı seslendiriyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz