Gündem Notları / Sabah Bülteni (1 TEMMUZ 2021 PERŞEMBE)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (1 TEMMUZ 2021 PERŞEMBE)

Türkiye bugün itibarıyla normal hayata geçti... Elektrik ve doğalgaza zam geldi... Detaylar ve daha fazlası haberimizde

GÜNDEM-KOVİD

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği normal hayata dönüş bugün itibarıyla başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından 1 Temmuz’da yasakların kalkacağını duyurmuştu. İçişleri yeni normalleşme sürecine ilişkin tüm detayları açıkladı. 1 Temmuz saat 5’te başlayan kademeli normalleşmeyle sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları sona erdi, işyerleri faaliyetlerine yeniden başladı. Toplu taşımada yolcu sınırlaması sona erdi, nikah ve düğünlerde katılımcı sayısı serbestleşti.

GÜNDEM

İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesinin durdurulması talebini Danıştay reddetti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Mart ayında Resmi Gazete’de yayımlanan Karar’a göre, “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedildi.  Cumhurbaşkanlığı, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı sonrası açılan davalar hakkında Danıştay’a dün 7 sayfalık bir savunma gönderdi. Bu savunmada, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptali istemiyle açılan davaların ‘haksız ve hukuki dayanaktan yoksun’ olduğu gerekçesiyle reddi istendi. 10 yıl önce imzalanan İstanbul Sözleşmesi, bugün 1 Temmuz itibarıyla yürürlükten kaldırıldı.

EKONOMİ

Elektrik ve doğalgazda zam!

Doğalgazda evlere yüzde 12, sanayiye yüzde 20 zam geldi. Elektrikte tüm abone grupları için yüzde 15 zam yapıldı. Yapılan bu son zamlarla birlikte bu yıl doğalgaza 7, Elektriğe 2. kez zam yapıldı.

GÜNDEM

Kırmızı bültenle aranan Çiftlik Bankasının kurucusu “Tosuncuk” teslim oldu!

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden 132 binden fazla kişiyi dolandırıp yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, dün yayınladığı videoda mağduriyetini kanıtlamak istediğini ifade etti.  “Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur.'' Dedi. ''Tosuncuk'', Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Türk Başkonsolosluğu'na teslim oldu.

EKONOMİ

Kredi kartı taksit sayıları değişti!

Mobilya, altın ve araç kredilerinde taksit sayıları düşürüldü. Altın alımında kredi kartına taksit sayısı 6 aydan 3 aya, mobilya ve beyaz eşya alımında 12 aydan 9 aya ve TV alımında fiyatı 5 bin TL ve üzerinde olanlar için taksit 4 ay oldu. Taşıt alımında kredi vadesi yeniden düzenlenerek fiyatı 120 bin TL ve altında olan taşıt alımında kredi vadesi 60 aydan 48 aya indi. 120 bin ile 300 bin TL arasındaki araçlarda kredi vadesi 48 aydan 36 aya indi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz