Gündem Notları / Sabah Bülteni (1 Haziran 2021 Salı )

Gündem Notları / Sabah Bülteni (1 Haziran 2021 Salı )

1 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

Sınırlama hafta sonu cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında, yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacak.
Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek.
Restoran, lokanta ve kafeterya gibi yeme içme yerleri, sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında masaya servis yapılabilecek. Bu mekanlarda pazar günleri ise sadece paket servisi yapılacak.

  • TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Pakistan'da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesinin "Bölgesel Entegrasyon için Parlamenter Ortaklığın Desteklenmesi" temalı 2. Genel Konferansı'nın Yürütme Komitesi Toplantısı'na katılacak.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi tarafından kabul edilecek olan Şentop, Pakistan Milli Meclis Başkanı Asad Qaiser ve Afganistan Halk Meclisi Başkanı Mir Rahman Rahmani ile bir araya gelecek.

  • Yeni normalleşme tedbirlerinin açıklanmasından sonra ilkokullarda kademeli yüz yüze eğitim başladı!

Türkiye’nin bütün illerinde yeniden okula giden öğrencilerin sevinçli oldukları gözlemlendi. Şimdilik haftada iki gün gerçekleşecek olan yüz yüze eğitime katılım ailelerin tercihine bırakıldı.

  • İstanbul'da kademeli normalleşmenin ilk etkileri görülüyor. İstanbul'da, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan tedbirlerin esnetilmesi ve kademeli normalleşme sürecinin başlamasının etkileri görülmeye başlandı!

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan "Haziran ayı normalleşme tedbirleri" genelgesinin ardından yeniden hizmet vermeye başlayacak kafe, restoran, pastane gibi işletmeler hazırlıklarına başladı.Saat 07.00'den itibaren açılan işletmelerin müşteri ağırlamaya başladığı görüldü.

  • Marmara Denizi kıyılarını kaplayan, halk arasında "deniz salyası" olarak da bilinen "müsilaj" Anadolu Yakası'nda bazı bölgelerde görülmeye devam ediyor!

Rüzgarın etkisiyle kıyılarda ya da açıkta yoğunlaşabilen müsilaj, doğaya zarar verdiği kadar çevre sakinlerini de rahatsız ediyor. Anadolu yakasında oturan vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını ve bir an evvel bir çözüm bulunmasını umduklarını söylediler.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz