Gündem Notları / Öğlen Bülteni (31 Mayıs 2021 Pazartesi)

Gündem Notları / Öğlen Bülteni (31 Mayıs 2021 Pazartesi)

31 Mayıs 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina'daki programı kapsamında Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir araya geldi. İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bugün Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin bir fırsat olduğunun altını çizen Dendias, "(Bu görüşme) Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında NATO zirvesi marjında bir toplantı yapılmasını kararlaştırmak açısından da bir fırsat teşkil etti." dedi.

 

  • FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in akrabası Selahaddin Gülen, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının operasyonuyla yurt dışında yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yakalama kaydı bulunan Selahaddin Gülen'in örgütün sözde istişare heyeti üyeleri ve üst düzey sorumlularıyla da ilişkili olduğu belirlendi.
Selahaddin Gülen, MİT tarafından yurt dışında yapılan operasyonla Türkiye'ye getirildi.

 

  • TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı VLP temelli yerli aşının bu yıl kasım-aralık gibi kullanılır hale getirilmesinin planlandığını bildirdi.

VLP aşısının dünyada oldukça yenilikçi bir aşı türü olduğuna dikkati çeken Mandal, dünyada bu yönde 4 araştırma çalışması olduğunu, hiçbirinin daha kullanıma dönüşmediğini, Türkiye'nin bunu ilk yapıyor olmasının kritik önem taşıdığını ifade etti.

 

  • Balıkesir'in Güney Marmara sahilini kaplayan deniz salyası rüzgarın etkisiyle dağılmaya başladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, AA muhabirine, müsilajın denizde biyolojik yaşamın ilk basamağını oluşturan fitoplankton adlı mikroskobik bitkilerin aşırı çoğalmasıyla meydana geldiğini söyledi.

 

  • Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, cezaevi infaz kurumu kütüphanelerine gönderilmek üzere Ankara, İstanbul ve İzmir'deki adliyelerde eş zamanlı olarak kitap bağış kampanyası başlattı.

Bakanlıklar arasında, 29 Mart 2021'de, "Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" imzalandı. Protokol kapsamında bugün itibarıyla bazı adliyelerde eş zamanlı olarak "Ceza İnfaz Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası" başlatıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz