Gündem Notları / Öğlen Bülteni (26 Mayıs 2021 Çarşamba )

Gündem Notları / Öğlen Bülteni (26 Mayıs 2021 Çarşamba )

26 Mayıs 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

-Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu!

Erdoğan, "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde, ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık olduğunu biliyoruz. Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız." dedi. Cumhurbaşkanı, erken seçim tartışmalarıyla ilgili ise, ‘’Boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023'tür." açıklamasında bulundu.

 

-Azerbaycan'a 5 Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı teslim edildi!

Milli Savunma Bakanlığı, 5 Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı’nın Azerbaycan'a teslim edildiğini bildirdi. Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda da MEMATT'ları kullanan askerlerin eğitim ve sertifika töreni görüntüleri yer aldı.

 

-Koronavirüs bilim kurulu bugün saat 16:30’da toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından saat 18:00’da açıklama yapacak.

Sağlık Bakanlığınca anlaşması yapılan 120 milyon doz Biontech aşısının ilk sevkiyatını taşıyan uçak Ankara’ya iniş yaptı. Aşılar Sağlık Bakanlığı Aşı ve İlaç deposuna naklediliyor.

 

-Borsa İstanbul günün ilk yarısında1,23 değer kazandı!

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden Borsa İstanbul 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre artış göstererek 1.417 seviyesini aştı. Toplam işlem hacmi 8,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

 

-Süper lige yükselecek son takım bu akşam belli oluyor!

TFF 1. Lig play-off finalinde Altınordu ile Altay takımları saat 20’de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Kazanan takım gelecek sezon süper ligde boy gösterecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz