Gündem Notları / Öğlen Bülteni (25 Mayıs 2021 Salı)

Gündem Notları  / Öğlen Bülteni (25 Mayıs 2021 Salı)

25 Mayıs 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’na katıldı!

Erdoğan, “İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan Yahudi soykırımını kendilerince özel bir paranteze alanlar bu defa hedef tahtasına Müslümanları yerleştirmişlerdir.” dedi. 

-MHP Genel Başkanı Bahçeli, suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in Süleyman Soylu hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, “Türkiye'nin gündemi video kayıtlarıyla hedef alınamaz. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı'nın boynuna tasma geçiremeyecek. Buna da hiçbir alçağın gücü ve nefesi yetmeyecek.' ifadelerini kullandı.

-Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı Konya’da başladı!

Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığındaki tatbikata millî unsurların yanı sıra Azerbaycan, Katar, KKTC ve Slovakya unsurları da katılıyor.

-Diyarbakır annelerinden evlatlarına 'teslim ol' çağrısı devam ediyor!

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 631'inci gününde devam ediyor. Evlatlarının fotoğraflarıyla bekleyişini sürdüren anneler "Gelin, güvenlik güçlerimize teslim olun. Devletimiz büyüktür. Korkmayın." ifadelerini kullandı.

-Ekrem İmamoğlu’na yapılan protestoda arbede yaşandı!

Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi temel atma töreninde bir grup mahalleli İmamoğlu’nu protesto etti. Makam aracına vurarak tepkilerini gösteren vatandaşlardan biri yaşanan arbede sırasında yere düşerek yaralandı.

-İbrahim Özdemir Galatasaray’a başkanlık için aday olduğunu açıkladı!

Eski bakan ve milletvekili olan Özdemir, basın mensuplarına açıklamada bulundu. 3-4 senedir başkanlık için hazırlık yaptıklarını belirten İbrahim Özdemir, çözüm üretecek bir kadro ile geliyoruz ifadesini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz