Gündem Notları / Öğlen Bülteni (1 Haziran 2021 Salı)

Gündem Notları / Öğlen Bülteni (1 Haziran 2021 Salı)

1 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı 2021 basın turunda katılımcılara tatbikatta görev alacak helikopterler tanıtıldı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde Azerbaycan, KKTC ve Katar'ın kara, deniz ve hava kuvvetleri unsurlarının katılımıyla düzenlenen Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığında gerçekleştirildi.

Ayrıca Türk Hava Kuvvetlerinin 110’uncu Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar bir mesaj yayımladı.  “Kurulduğu günden bugüne kadar nitelikli personeli, modern teknolojisi ve üstün başarılarıyla asil milletimizin daima gurur kaynağı olan Hava Kuvvetlerimizin kuruluşunun 110’uncu yılını kutluyorum.” dedi.

 

  • MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin meclis grup toplantısında muhalefetin erken seçim talebine ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye’nin gündeminde erken seçim olmadığını vurgulayan Bahçeli, “Bugünden itibaren de seçimlere 754 gün kalmıştır” diyerek seçimlerin planlandığı gibi Haziran 2023’te yapılacağını hatırlattı.

 

  • 1 Haziran’la beraber kademeli normalleşme sürecine geçtiğimiz bu günlerde maskelerin ne zaman çıkacağı merak konusu.

Eylül ayından itibaren toplumsal bağışıklığın sağlanması ile maskelerin de çıkarılabileceğini kaydeden Sağlık Bakanı, "Birçok kimse yine maske takmak isteyecek. Özellikle birçok enfeksiyondan koruduğunu biliyoruz; ama bu tamamen kişisel bir tercihle söz konusu olacak." dedi.

 

  • Yurt genelinde 50 yaş ve üzerindekilerin aşılanmasına başlandı.

Kovid-19 salgınıyla mücadelede, toplumsal bağışıklığın kazanılması kapsamında 50 yaş ve üzerindekiler aşılanıyor. Sağlıkçılar "Güzel günlere 'merhaba' demek adına herkesi aşı olmaya bekliyoruz" diyerek vatandaşı teşvik ediyor.

 

  • İstanbul'un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi, yerli ve yabancı ziyaretçilere kapılarını açtı.

Çamlıca Kulesi, ana faaliyet alanı olan yayıncılık faaliyetinin dışında sosyal alanlarıyla da ziyaretçilere hizmet veriyor. Kule, pandemi koşulları nedeniyle hafta içi sabah 10.00’la akşam 21.00 arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.  Sadece pazar günleri kapalı olacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz