Gündem Notları / Öğle Bülteni (8 Haziran 2021 Salı)

Gündem Notları / Öğle Bülteni (8 Haziran 2021 Salı)
NotHaber

8 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • Sağlık Bakanı Koca, BioNTtech aşısı için aile hekimlerinden de randevu alınabileceğini bildirdi .

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısı için kamu ve özel hastanelerin yanı sıra artık aile hekimlerinin de devrede olduğunu belirtti.

Twitter'dan yaptığı paylaşımda aşıya erişimde yeni kolaylıklar sağlandığını vurgulayan Koca, "BioNTech aşısı için artık kamu ve özel hastanelerle birlikte aile hekimlerimiz de devrede. Bugünden itibaren e-Nabız ve MHRS üzerinden randevu alabilirsiniz. Bu güce güvenin." ifadelerini kullandı.

 

  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kanada'da 5 kişilik Müslüman aileye yönelik araçlı saldırıya ilişkin, "Nefret suçlarına prim veren siyaset ve medya dili bundan sorumludur" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kanada'da pazar günü beş kişilik bir ailenin kaldırımda yürürken bir kişinin üzerlerine aracını sürmesiyle saldırıya uğradığını bildirdi.

Çelik, "Saldırıyı yapan kişinin İslamofobik saiklerle saldırıyı gerçekleştirdiği söyleniyor. Bu İslam düşmanı saldırıları münferit eylemler olarak görmek çok yanıltıcıdır. Bazı siyasilerin ve medyanın İslam düşmanı dil kullanması nefret suçlarını teşvik ediyor. Mesele sadece basit bir suç eylemi değildir. Arkasında İslam düşmanlığının teşvik edilmesiyle kirletilmiş bir atmosfer var. Nefret suçlarına prim veren siyaset ve medya dili bundan sorumludur" dedi.

 

  • MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada bir müşteki yönünden dosyası ayrılan firari sanık Can Dündar hakkında, iade işlemleri konusunda iade talepnamesi ve kırmızı bülten çıkarılmasına dair işlemlerin yapılmasına karar verildi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Can Dündar hakkında, dosya kapsamı, isnat edilen suça ilişkin kuvvetli şüphenin varlığını gösteren deliller, sanığın uzun süredir firari olarak başka dosyalardan aranması, mahkemenin başka dosyasından aldığı ceza sebebiyle kırmızı bülten ve iade işlemlerinin beklenmiş olması ve isnat edilen suç niteliğine göre, tutuklanmasına yönelik yakalama emri çıkartılmasına hükmetti.

 

 

  • TBMM Başkanı Mustafa Şentop, KKTC Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu ile görüştü

Şentop, KKTC heyetine, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında bombaladığı TBMM'nin bölümlerini gezdirdi - Şentop: - "Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz, hiçbir şart ve ahvalde yalnız kalmayacak, karşılaştığı her türlü zorlukta yanında anavatanını bulacaktır" dedi.

 

  • Marmara Denizi'nde görülen müsilajı (deniz salyası) temizleme çalışmaları, Tekirdağ'da da başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "Marmara Denizi Eylem Planı" kapsamında alınan kararların hayata geçirilmesi için kamu kurumları, belediyeler, akademik çevreler ile sivil toplum kuruluşlarınca başlatılan çalışma kapsamında, denizden müsilaj toplandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz