Gündem Notları / Öğle Bülteni (7 Haziran 2021 Pazartesi)

Gündem Notları / Öğle Bülteni (7 Haziran 2021 Pazartesi)

7 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • Bakan Dönmez duyurdu, "Karadeniz'de bu yıl yeni keşif kuyusu açılabilir"! 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 4. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde konuştu. Sakarya Gaz Sahası’nın yakınlarında keşif amaçlı sondaj kuyusu açılabileceğini bildirdi. Toplamda 540 milyar metreküplük rezervle yıllık maksimum 15-20 milyar metreküplük doğal gaz üretiminin yapılabileceğini aktaran Dönmez, bu rakamın teorik olarak konutlarda tükettiğimiz doğal gazı en az 25 yıl süreyle tam karşıladığını ifade etti.

 

  • Hakimler ve Savcılar Kurulu yeni üyeleri belli oldu!

Anıtkabir’i ziyaret sonrası HSK binasında yapılan ilk toplantı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığında gerçekleşti. Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekilliği ve 2. Daire Başkanlığına Mehmet Akif Ekinci, 1. Daire Başkanlığına Halil Koç yeniden seçildi.

 

  • Kızılay 2021 kurban vekalet fiyatlarını belirledi!

2021 yılı için kurban vekalet bedeli yurt içinde 1050 TL, yurt dışında ise 125 dolar veya 105 avro olarak belirlendi. Kızılay’dan yapılan açıklamaya göre, "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla kampanya başlatan Kızılay, Türkiye dahil 21 ülkede toplam 150 bini aşkın hisselik kurban kesmeyi hedefliyor.

 

  • Netflix, rotasını bu kez de Yeşilçam klasiklerine çeviriyor!

Yeşilçam'ın akıllarda yer eden filmlerinden Dert Bende, Fatmagül'ün Suçu Ne ve Şoför Nebahat gibi klasikleri Netflix bu ay içinde listesine ekliyor. Fatma Girik ve Türkan Şoray gibi usta isimlerin yer aldığı filmler yeniden izleyicilerle buluşacak.

 

  • Türkiye genelinde yağışlı havalar bu hafta da devam ediyor!

Haziran ayıyla beraber hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece artarak mevsim normalleri civarına yükselirken Marmara başta olmak üzere Karadeniz’in batısı ve İç Anadolu’da gök gürültülü sağanak yağışlar hafta boyu sürecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz