Gündem Notları / Öğle Bülteni (28 Haziran 2021 PAZARTESİ)

Gündem Notları / Öğle Bülteni (28 Haziran 2021 PAZARTESİ)

28 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Türksat 5A Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, Türksat 5A uydusunun çok önemli bir proje olduğunu şimdi ise sırada Türksat 5B uydusunun olduğunu söyledi. Tasarım ve üretim aşamaları tamamlanan Türksat 5B uydusunun testleri halen devam ediyor. Amaç yılın son çeyreğinde, uydunun Falcon-9 roketi ile uzaya gönderilmesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sayede veri iletişim kapasitemiz 15 kat artacaktır.” Dedi.

TÜRKİYE

Türkiye ve Azerbaycan bir kez daha ortak askeri tatbikat yapıyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Mustafa Kemal Atatürk 2021" ismi verilen ortak askeri tatbikata Bakü'de başlandığını duyurdu. İki ülkenin ordularının askeri iş birliği çerçevesinde ortak hareket kabiliyeti geliştirmesi planlanan tatbikat 30 Haziran'a kadar sürecek.

GÜNDEM

Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde yapılan çalışmada toplanan müsilaj miktarı 7 bin 932 metreküp oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan "Müsilaj Temizleme Seferberliği" kapsamında Anadolu Yakası sahillerinde yürütülen çalışmalar sürüyor. Bakan Murat Kurum, Marmara Denizi'nde toplam 7 bin 932 metreküp müsilajın temizlendiğini, 1928 atık su numunesinin de laboratuvarlarda incelendiğini söyledi.

HAVA DURUMU

Türkiye yüksek sıcaklıkların etkisi altına giriyor. Sıcaklıklar 29 Haziran Salı gününden itibaren etkili olacak.

Meteoroloji'den yapılan 5 günlük tahminlere göre, Türkiye yağışsız ve yüksek sıcaklıkların etkisi altına giriyor. 28 Haziran Pazartesi günü Trakya ve Karadeniz'de görülen yağışlar, 29 Haziran'dan itibaren ülkenin doğu bölgelerine kayarken; Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde sıcak hava etkili olacak. Sıcak hava dalgası hafta sonuna kadar etkisini gösterecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz