Gündem Notları / Öğle Bülteni (15 Haziran 2021 SALI)

Gündem Notları / Öğle Bülteni (15 Haziran 2021 SALI)

15 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • Dışişleri Bakanlığı’ndan Atina Bildirisine tepki: Hiçbir anlamı ve değeri yoktur!

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’da 11 Haziran’da düzenlenen MED-7 Dışişleri Bakanları toplantısı sonunda yayımlanan ortak bildiri hakkında açıklama yaptı.  Açıklamada, bildirinin, Türkiye açısından hiçbir anlamı ve değeri olmadığı belirtilerek, “Bu, yanlı ve taraflı tutumun bölgede barış, istikrar ve iş birliğinin geliştirilmesine katkıda bulunması mümkün değildir" denildi.  MED-7 toplantısı sonuç bildirisinde "Türkiye'nin Doğu Akdeniz’de tek taraflı faaliyetlerine son vermemesi halinde, AB Liderler Zirvesi'nde yaptırım talebinde bulunulabileceği belirtilmişti.

 

  • AB-ABD Zirvesi Brüksel'de başladı. ABD Başkanı Joe Biden, ABD-Avrupa ilişkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden ile Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB-ABD Zirvesi için Brüksel'de bir araya geldi. Biden, buradaki konuşmasında, AB ve NATO ile çalışmak konusunda büyük bir fırsatları bulunduğunu belirterek, bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti. "Amerika geri döndü." diyen Biden, ABD'nin hiçbir zaman tamamen "ayrılmadığını", AB ve NATO ile "harika" ilişkileri bulunduğunu ifade etti.

 

  • HDP kapatma davasında ilk inceleme haftaya yapılacak. Yüksek Mahkeme, iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek!

Yüksek Mahkeme'nin eksikliklerin tamamlanması istemiyle iade ettiği HDP'nin kapatılması istemli iddianame, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca yeniden hazırlanarak Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmişti. Mahkeme heyeti, raportör incelemesinin ardından, 21 Haziran’da iddianamenin kabul edilip edilmediğine karar verecek.

 

  • İstanbul'da aniden bastıran sağanak tüm kentte etkili oldu. Vatandaş su baskınlarıyla boğuştu!

Bayrampaşa’da bir alt geçidi su basarken, araç içinde mahsur kalan iki kişi, yüzerek kendilerine ulaşan vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Sağanak dolayısıyla Bayrampaşa, Zeytinburnu, Esenyurt, Şişli, Fatih, Kağıthane ve Beykoz başta olmak üzere birçok ilçede yollarda su birikintileri oluştu.

 

  • 1 Haziran’da yeniden yapılmaya başlanan nikah törenleri ve düğünlerde kademeli normalleşmeyle yiyecek-içecek ikramı da tekrar başladı!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında nikah törenleri ile düğünlere ara verilmişti. 1 Haziran'dan itibaren ise nikah törenleri ve düğünler kısıtlamalar göz önüne alınarak yeniden başlamıştı. 15 Haziran itibarıyla kapalı alanlarda azami davetli sayısı kaldırıldı. Düğünlerde yiyecek-içecek ikramına da yeniden başladı. Öte yandan, kısıtlamalar kapsamında 21.00 itibarıyla düğünler sona erecek.

 

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerinde aşı uygulamasının başladığını duyurdu!

Twitter'dan açıklama yapan Koca, "Üretimin devamlılığı ve güvenliği için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde aşı uygulamasına başlıyoruz. Çarklar dönmeye devam edecek. Bu güce güvenin" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz