Gündem Notları / Öğle Bülteni (10 Haziran 2021 PERŞEMBE)

Gündem Notları / Öğle Bülteni (10 Haziran 2021 PERŞEMBE)

10 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

Danıştay, Andımız’ın ilkokullardan kaldırılma gerekçesini açıkladı.

  • Bir yönetmelik değişikliğiyle ilkokullarda Andımızın okutulmasına 8 yıl önce son verilmişti. Türk Eğitim Sen dava açarak karara itiraz etti. Davanın temyiz duruşmasında Danıştay gerekçeli kararını açıkladı. Buna göre, konunun Andımızın içeriğiyle ilgili olmadığı vurgulandı. Alınan kararın sadece ders başlamadan önce topluca okuma kısmı ile ilgili olduğunu belirtildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazarların, şairlerin ve fikir adamlarının yeniden diriliş için yön gösterdiklerini söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kırgız Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık-Göl Forumu kapanış programına katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan forumda Erdoğan, “Sahip olduğumuz medeniyet ve kültür hazinemizi işleyen yazarlarımız, şairlerimiz ve fikir adamlarımız, yeniden diriliş ve yükseliş için bize yön gösteriyor, yol gösteriyor." dedi.

 

Meclis Başkanı Şentop, Kırgız Cumhurbaşkanı Caparov ile Meclis'te bir araya geldi.

  • Meclis Başkanı Mustafa Şentop, seçimlerde yüzde 80 oy olarak Cumhurbaşkanı seçilen Sadır Caparov'u tebrik etti.  Kırgız Cumhurbaşkanı Caparov, iki ülke arasındaki yakın ilişkilerin güvenin artırılması için çok önemli bir faktör oluşturduğunu söyledi.

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' temasıyla düzenlenen tanıtım toplantısında 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelini açıkladı.

  • ‘Kurban Kesim Organizasyonu' tanıtım toplantısında konuşan Ali Erbaş, 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 1125 lira, yurt dışında ise 925 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Koza Altın Temel Atma Töreni'ne katıldı.

  • Bakan Varank, Koza Altın tarafından Ağrı Mollakara'da keşfedilen rezervin ekonomik değerini açıkladı. Buna göre 20 ton altın rezervinin 1,2 milyar dolara, 3,5 ton gümüş rezervinin ise 2,8 milyon dolara denk geldiğini söyledi.
Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz