Tüvtürk randevu iptali nasıl yapılır?

Tüvtürk randevu iptali nasıl yapılır?

Tüvtürk randevu iptali için iki seçenek sunulmuştur. Tüvtürk randevu iptali yöntemlerine ve yapılması gerekenlere bakabilirsiniz.

Tüvtürk randevu iptali iki yol ile gerçekleştirilebilmektedir. Araçlarını muayene ettirmek üzere Tüvtürk kurumundan randevu alan ancak çeşitli sebeplerden ötürü randevuya gidemeyecek olan araç sahiplerinin, muayene randevusunu iptal ettirmek için iki farklı yol bulunmaktadır.

TÜVTÜRK randevusunu iptal ettirmek isteyen araç sahiplerinin bu işlem için başvuracakları ilk yol TÜVTÜRK ’ün resmî sitesidir. Kişi TÜVTÜRK resmî sitesine giriş sağlayarak, ilgili bilgileri doğru ve eksiksiz doldurduğu takdirde “iptal et” butonuna tıklayabilir ve randevusunun iptal edilmesini sağlayabilir.

TÜVTÜRK randevusunu iptal ettirmek isteyen araç sahiplerinin bu işlem için başvurabilecekleri ikinci yol e-devlet portalıdır. Kişinin, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve sisteme kayıtlı olan parolası aracılığı ile e-devlet portalına giriş sağlaması ve ilgili kutucuğa “TÜVTÜRK muayene” yazması durumunda açılan ekranlar gerekli yönlendirmeleri sağlayarak, muayenenin iptal edilmesini sağlayabilir.

TÜVTÜRK Randevuları İptal Edilmezse Ne Olur?

TÜVTÜRK randevularının iptal edilmemesi ve kişinin muayeneyi iptal etmemiş olmasına rağmen, muayene saatinde ilgili istasyon bulunmaması uzun vadede problemlere yol açabilmektedir.

TÜVTÜRK muayeneleri, aktif bir şekilde araç kullanımının gerçekleştirilebilmesi için zorunludur. Bu neden ile aracını muayene ettirmeyen kişiler, ilgili muayene tamamlanmadığı sürece trafiğe o araç ile çıkamamaktadırlar.

TÜVTÜRK’ten aracının muayene edilmesi için randevu alan kişiler, bazı durumlarda muayene randevusuna katılamamaktadırlar. Bu durumlarda muayenenin mutlaka iptal edilmesi gerekmektedir. Kurum tarafından belirlenen kurallar gereğince araç muayenesi randevusuna gelemeyeceğini bildirmeyen ve randevuyu iptal ettirmeyen kişiler, bu davranışlarını 3 kez üst üste tekrarlar ise 1 yıl boyunca muayene randevusu talep etmekten men edilirler.

TÜVTÜRK Randevularında İstenen Evraklar Nelerdir?

TÜVTÜRK randevularında talep edilen evraklar araçtan araca değişiklik gösterebilmektedir. Ancak aracın türü ne olur ise olsun, aracını muayeneye götüren kişi yanında mutlaka aracın ruhsatını ve aracın trafik sigortasının yapıldığını gösteren evrakı götürmelidir. Ayrıca aracı muayeneye götüren kişi aracın gerçek sahibi değil ise bu evrakların yanında, araç sahibinden almış olduğu vekaletnameyi de götürmelidir.

TÜVTÜRK Muayenesinden Geçemeyen Araçlara Ne Olur?

TÜVTÜRK muayenesi olumlu sonuçlanmayan araçlar, yetkililer tarafından belirlenmiş olan eksikliklerin giderilmesi için bir aylık bir zaman dilimine sahiptirler. Bir ay sonunda aracın tüm eksikliklerinin tamamlanmış olması ve tekrar muayeneye girmesi gerekmektedir.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz