Cuma mesajları, sözleri ve 2021 resimli hayırlı cumalar mesajı

Cuma mesajları, sözleri ve 2021 resimli hayırlı cumalar mesajı
NotHaber

Cuma mesajları tüm Müslümanların aralarında birbirini hatırladıkları ve dileklerini ilettikleri en popüler mesajlaşma olarak gündeme geliyor. Bugünden itibaren başlayan mesajlaşama sürecinde sevdiklerinize en güzel cuma mesajı iletmek için seçenekleri haberimizde hazırladık. 2021 yılının sondan bir önceki cuma günün de siz de en güzel cuma mesajları için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Bu ziyaretinizle birlikte birbirinden güzel kısa, uzun, anlamlı, hadisli ve ayetli cuma mesajları ile sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. İşte, Cuma mesajları, sözleri ve 2021 resimli hayırlı cumalar mesajı...

Müslümanlar Cuma günleri sevdiklerine en güzel Cuma Mesajları dileklerini iletmek için seçenekler arıyor. Biz de haberimizde derlediğimiz Cuma mesajları ile bu araştırmaya katkı sunmak istedik. Hayırlı cumalar dileklerinizi bu sayfada hazırladığımız birbirinden güzel mesajlardan seçebilirsiniz. Sevdiklerinize iletmek için seçeceğiniz en güzel, Kısa, uzun, anlamlı, dualı, ayetli Cuma mesajları için sayfamızı ziyaret edebilir arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. İşte, en çok tercih edilen birbirinden farklı 2021 Cuma mesajları, sözleri ve resimli hayırlı cumalar kartları…

Hayırlı Cumalar mesajları son yılların en fazla paylaşılan mesajları arasında yer alıyor. Cuma gününün feyz ve bereketine ortak olmak isteyen Müslümanlar için, en güzel 2020 Cuma mesajları ile ilgili bilgileri merak ediyor. İslam aleminde Cuma günü ibadetlerini yaptıktan sonra yakınlarının ve sevdiklerinin Cuma’sını kutluyor. Bununla ilgili Cuma mesajları ile ilgili paylaşım yapmak isteyen müminler 2020 en güzel resimli, cuma mesajlarını sevdikleriyle paylaşmak istiyor. En güzel 2021 Cuma mesajları! Resimli, ayetli, kısa cuma mesajları paylaş detayları için gerekli bilgiler haberde..

EN GÜZEL 2021 CUMA MESAJLARI

Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya. Sen istemesini bilirsen, mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.”

“Duaların geri çevrilmeyeceği bugünde rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri rahmetinden mahrum bırakmasın güzel Mevlam. Hayırlı cumalar...”

Her dua nasibine, her nasip vaktine esirdir... HAYIRLI CUMALAR...

“Allahım! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı affet. Bizlere merhamet buyur. şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin.”

Dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı cumalar dilerim.

Ey büyük Allah'ım, kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren, ancak sensin. Kalbimi, dininde sâbit kıl, dininden döndürme, Müslümanlıktan ayırma! Cumanız Mübarek olsun.

-Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. saadetler hepimizin olsun. ne kurulan bağlar bozulsun, nede dostlar unutulsun. Cumanız mübarek olsun.

HADİSLİ CUMA MESAJLARI

Cuma Mesajı ile sevdiklerinize en iyi temennilerinizi gönderirken faydalanabileceğiniz resimli cuma mesajları ve cuma gününün önemi ve fazileti hakkındaki pek çok Hadis-i Şeriften bazıları şöyle;

Ebû Hüreyre’den -radıyallâhu anh- rivayet edildiğine göre Resûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- cuma gününden söz ederek şöyle buyurdu: “Cuma gününde bir zaman vardır ki, şayet bir Müslüman namaz kılarken o vakte rastlar da Allah’tan bir şey isterse, Allah ona dileğini mutlaka verir. ”

Resûl–i Ekrem -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz o zamanın pek kısa olduğunu eliyle gösterdi. (Buhârî, Cuma 37, Talâk 24, Daavât 61; Müslim, Müsâfirîn 166, 167, Cuma 13–15)

Resimli Cuma Mesajı 24 Ocak - Ebû Bürde İbni Ebû Mûsâ el–Eşarî -radıyallâhu anh- şöyle dedi:

Bir gün Abdullah İbni Ömer -radıyallâhu anh- bana:

– Cuma günü duaların kabul edildiği zaman hakkında babanın Resûlullah’tan -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir hadis rivayet ettiğini duydun mu? diye sordu. Ben de:

"Allah'ım, Sen yardım istenilensin, dualar ancak sana ulaşır, duaları sen kabul edersin, güç ve kuvvet ancak Allah ile birlikte vardır. (Tirmizî, "De'avât", 94) Cumamız mübarek olsun.

– Evet, duydum. Babam, Resûlullah’ı -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyururken işittiğini söyledi:

“O vakit, imamın minbere oturduğu andan namazın kılındığı zamana kadar olan süre içindedir. ” (Müslim)

Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokça salât ü selâm getiriniz; zira sizin salât ü selâmlarınız bana sunulur. ” (Ebû Dâvûd, Salât 201, Vitir 26)

“Bir kimse cuma günü cünüplükten temizleniyormuş gibi boy abdesti aldıktan sonra erkenden cuma namazına giderse bir deve kurban etmiş gibi sevap kazanır. İkinci saatte giderse bir inek, üçüncü saatte giderse boynuzlu bir koç kurban etmiş gibi sevap kazanır. Dördüncü saatte giderse bir tavuk, beşinci saatte giderse bir yumurta sadaka vermiş gibi sevap elde eder. İmam minbere çıkınca melekler hutbeyi dinlemek üzere topluluğun arasına katılır. ” (Buhârî, Cuma 4; Müslim, Cuma 10. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Tahâret 127; Tirmizî, Cuma 6; Nesâî, Cuma 14)

“Cuma gününde bir zaman vardır ki, şayet bir Müslüman namaz kılarken o vakte rastlar da Allah’tan bir şey isterse, Allah ona dileğini mutlaka verir. ”

Allah'ım! Cehenneme götüren fitneden, cehennemin azabından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım. (Ebu Dâvûd, Vitr, 32.) Cumanız mübarek olsun...

AYETLİ CUMA MESAJI

Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. (Cum'a, 62/9) Hayırlı cumalar.

RESİMLİ CUMA MESAJLARI

Cuma mesajları, sözleri ve resimli 2021 hayırlı cumalar kartlarını sizler için derledik. Her Cuma buradan dilediğiniz Cuma mesajları kartını sevdiklerinize iletebilirsiniz. Sevdiklerimizi bir mesajla hatırlamak onları mutlu edecek en güzel yollardan biridir. Mutlaka sevdiklerinize Cuma mesajı gönderip onları hatırladığınızı belli etmelisiniz. İşte 2021 resimli Cuma mesajları…

Cuma mesajı

  • Duâ Aşktır, Duâ Huzurdur, Duâ Umuttur. Hayırlı Huzurlu Umutlu Aşk Dolu Hayırlı Cumalar Olsun...

Cuma Mesajı resimli

  • Allahümme salli ve alâ seyyidinâ Muhammed ve alâ âli seyyidinâ Muhammed Hayırlı Cumalar...

Cuma Mesajları kısa

  • Ey benim güzel mevlam! Benim senden istedikIerimi değil; senin bende görmek istediklerini yaşat bana. Hayırlı Cumalar!

cuma mesajları

  • Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. (Amin) Hayırlı Cumalar...

<a href='/etiket/uzun-cuma-mesajlari' title='Uzun Cuma Mesajları Haberleri'>Uzun Cuma Mesajları</a>

  • Ey Rabbim! Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Amin. Hayırlı nurlu cumalar dilerim.

Ayetli Cuma Mesajları

Ey Rabbim! Yalvarışım rahmetine güvenimden, her şey kudretinden, içimdeki kırık kalp Allah derken, rahmetini esirgeme üzerimizden. Amin! Hayırlı cumalar dilerim.

hadisli cuma mesajları

Allah'ım beni senin sevginle, Seni sevenlerin sevgisiyle ve Sana yaklaştıracak davranışların sevgisiyle rızıklandır. (Hadis-i Şerif) Hayırlı cumalar.

anlamlı cuma mesajları

Bugün Cuma... Rabbim!.. Dualarınızı hayırlı kılarak kabul eylesin. Cumanız bereketli ve gönlünüzce olsun inşallah.

cuma mesajları kartları

sevgiliye cuma mesajları

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz