Asgari ücret zammı tarihi artış! İşte 2022 Asgari ücret net rakamı zammı

Asgari ücret zammı tarihi artış! İşte 2022 Asgari ücret net rakamı zammı
NotHaber

Asgari ücret ne kadar? Merakla beklenen bu sorunun yanıtı nihayet belli oldu. Gözler yapılan son asgari ücret toplantılarındaydı. Bugün yapılan canlı yayında Cumhurbaşkanı erdoğan tarafından asgari ücret rakamı açıklandı. İşte 2022 Asgari ücret net rakamı zammı

Merakla beklenen bu sorunun yanıtı nihayet belli oldu. Gözler yapılan son Asgari ücret toplantılarındaydı. Bugün yapılan canlı yayında Cumhurbaşkanı erdoğan tarafından asgari ücret rakamı açıklandı. Peki 2022 asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret zammı yüzde kaç gerçekleşti? İşte 2022 Asgari ücret rakamı...

2022 Asgari Ücret Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından açıklanan 2022 asgari ücret 4.250 TL olarak belirlendi. Böylelikle merakla beklenen asgari ücret ne kadar sorusu yanıt bulmuş oldu. 

Asgari Ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2022 Asgari ücret külliyede yapılan toplantıda açıklandı. Asgari ücreti bizzat kendisi açıklayan Erdoğan, yeni yılda asgari ücretin 4.250 TL olduğu yönünde açıklamalarda bulundu. Yeni asgari ücret yüzde 50 seviyesinde zam almış oldu.

Asgari Ücret 2022 rakamı yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan bir müjde daha verdi. Bu müjdeye göre, gelir ve damga vergisi alınmayacak. İşveren kesimi ilgilendiren bu müjdede vergilerin kalktığını açıklayan Erdoğan, "Asgari ücretten alınan vergiyi kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı. Bu verginin rakamı yaklaşık 450 TL olarak belirlendi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz