THY uçak bileti iptali nasıl yapılır?

THY uçak bileti iptali nasıl yapılır?

Uçak bileti iptali çeşitli durumlarda müşterilere sunulmaktadır. Uçak bileti iptal yöntemlerine ve ücret kesintileri hakkında bilgilere bakabilirsiniz.

THY uçak bileti iptali, Türk Hava Yolları’nın bilet politikaları gereğince belirledikleri politikalar neticesinde birkaç farklı yol aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir.

THY uçak bileti iptali işleminin gerçekleştirilebilmesi amacı ile başvurulacak ilk yol, firmaya telefon etmektir. Biletinin iptalini sağlamak isteyen kişi 444 0 849 numaralı telefon aracılığı ile Türk Hava Yolları’na ulaşabilir ve ilgili yetkiliye bilet iptali isteğini iletebilir.

THY uçak bileti iptali işleminin gerçekleştirilebilmesi için başvurulabilecek ikinci yol, Türk Hava Yolları’nın yetkili acentalarına bizzat başvuruda bulunmaktadır. Biletinin iptalini sağlamak isteyen kişi, kendisine en yakın THY acentasına giderek, bilet iptal işleminin sağlanması için ilgili yetkili ile görüşme sağlayabilir.

Türk Hava Yolları bilet iptal işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için yukarıda belirtilmiş olan iki yol dışında herhangi bir yol bulunmamaktadır. Birçok kişinin bildiğinin aksine, internet platformları aracılığı ile bilet iptal işlemleri gerçekleştirilememektedir.

Türk Hava Yolları Bilet İptali İşlemlerinde Ne Kadar Ücret Kesilir?

THY bilet iptal işlemi neticesinde kesilen tutar belirlenmeden önce çeşitli kriterler incelenmektedir. İncelenen kriterler biletinin iptalini gerçekleştirmek için başvuruda bulunan kişinin, bu başvuruyu uçuş saatinden ne kadar önce yaptığı ile ilgilenmektedir.

Eğer kişi uçuşuna 12 saatten fazla bir süre var iken biletinin iptal işleminin gerçekleştirilmesi için başvuruda bulunmuş ise bu durumda kişiden yalnızca biletleme ücreti kesilir ve kalan tutar kişinin ilgili hesabına geri yatırılır. Ancak eğer kişinin, bilet iptal işlemi başvurusu itibari ile uçuş saatine 12 saatten az bir zaman var ise bu durumda kişinin ödemiş olduğu ücretten 100 TL kesinti yapılmaktadır.

Bilet iptal işleminin gerçekleşmesinden sonra kesilen tutardan arta kalan miktar, 3 ile 5 iş günü arasında kişinin hesabına aktarılmaktadır. Herhangi bir sebep nedeni ile ücret yatışının gecikmesi durumunda, ücret iade ekranı takip edilmeli ve durum THY yetkililerine bildirilmelidir.

THY Tarafından İptal Edilmiş Uçuşlarda Yolcu Biletlerine Ne Olur?

Kişinin katılacağı uçuşun THY tarafından iptal edilmesi durumunda biletler geçerliliğini korumaktadır. Kişi, iptal olmuş uçuşu için daha önceden almış olduğu biletin ücret iadesini talep edebilmektedir. Eğer uçuş iptal edilmeyip, birkaç saat geciktirildi ise bu durumda kişinin uçuşu bekleme esnasında ki tüm yiyecek, içecek masrafları THY tarafından karşılanmaktadır.

TH Bileti Nasıl Açığa Alınır?

THY biletinin açığa alınması için öncelikle ilgili rezervasyonun iptali sağlanmaktadır. Rezervasyon iptali sağlandıktan sonra uçuş bileti açığa alınmış olur. Bu işlemin yapılabilmesi için THY müşteri hizmetlerine ya da yetkili THY acentalarına başvurmak gerekmektedir.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz