Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 203 sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartları ve tarihi belli oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 203 sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartları ve tarihi belli oldu

Kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışmak isteyenlere müjdeli haber Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık bünyesinde merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde boş bulunan kadrolara 203 sözleşmeli personel alımı yapılacak. İşte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alımı detayları…

Kamuda iş bulmak isteyen binlerce vatandaş, personel alımı ilanlarını yakından takip ediyor. Bu süreçte pek çok kamu kuruluşunda boş bulunan kadrolardaki eksiği gidermek için yeni sözleşmeli personel alımları gerçekleştiriliyor. Bunlardan biri de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oldu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyenler bu ilana büyük ilgi gösterdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde boş bulunan kadrolara 203 sözleşmeli personel alınacağı açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alımı ilanında adayların KPSS B grubu puan sıralaması esas alınarak personel yerleşimi yapılacak. Vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan ilanın detayları açıklandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde istihdam edilecek personel alımı ilanında başvuru süreci başladı. Başvurular 26 Aralık 2021 Pazar günü saat 23.59’a kadar devam edecek. Adaylar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alımı başvurularını online kanallar üzerinden elektronik ortamda yapabilecek.

Resmi Gazete’de yapılan duyuruya göre adaylar başvurularını e-Devlet, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirecek. Bunun dışında şahsi veya posta yoluyla yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şartları

Sözleşmeli olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen adaylarda aranan başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak
  • TCK 53. maddede belirtilen süreler geçmiş olsa bile ilgili kanundaki suçlardan mahkum olmamak
  • Askerlik bakımından askerlik hizmetini yapmış veya ertelemiş olmak
  • 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak

Adayların Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde işe alınabilmesi için KPSS ilgili puan türünden en az 70 puan alması gerekiyor. 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz