Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı ne zaman? Başvuru şartları ve branşlar açıklandı mı?

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı ne zaman? Başvuru şartları ve branşlar açıklandı mı?

Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı hakkında çalışmalar devam ediyor. 40 bin sağlık personelinin istihdam edileceği bu ilanda başvuru tarihleri ve şartları açıklandı mı?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen Sağlık Bakanlığı personel alımı detayları gündemden düşmüyor. Uzun zamandır kamu kurum ve kuruluşlarında iş sahibi olmak için bekleyen binlerce kişiye umut veren personel alımında süreç devam ediyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili heyecanlı bekleyişte yeni bir döneme girildi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 40 bin personel alımı yapılacak.

İnternet üzerinden yapılan aramalarda Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak ve başvuru şartları neler sorularına cevap aranıyor. Bakan Koca, 40 bin sağlık çalışanı alımından 30 binin sözleşmeli sağlık personeli olacağını duyurdu. Sağlık Bakanlığının personel alımında 10 bin kişinin de sürekli işçi olarak istihdam edileceği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı branş ve kadro dağılımı bilgisinin yer aldığı personel alım kılavuzunun yayınlanıp yayınlanmadığı merak ediliyor.

Sağlık Bakanlığı Atama Tarihi Belli Oldu Mu?

Binlerce kişinin merakla beklediği Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu açıklamayı yaptı: “Sağlık çalışanları ile ilgili görüşmeler yoğun bir şekilde devam ediyor. Birkaç gün içinde önemli, hepimizi sevindirecek gelişmeler olacak.” KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme ile mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı gerçekleştirilecek.

Vatandaşlar tarafından yakından takip edilen ağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ve tarihleri ÖSYM tarafından yayınlanacak KPSS yerleştirme kılavuzunda belli olacak. Bu personel alımı ilanını kaçırmadan başvuru yapmayı bekleyen binlerce kişinin takip ettiği bu kılavuzun ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde yayınlanması planlanıyor.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şartları

Geçtiğimiz yıl yapılan Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanında başvuru şartlarına göre atamalar KPSS puan türü üzerinden yapılacak. Durumu "Başvuru Genel Şartlarına" uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz