Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı branşları açıklandı mı? Personel alımında son durum

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı branşları açıklandı mı? Personel alımında son durum

Kamu kurumlarında iş arayanların yakından ilgilendiği Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı ilanıyla ilgili gelişmeler yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu, branş dağılımı ve kontenjanlar açıklandı mı?

Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan personel alımı ilanıyla ilgili araştırmalar devam ediyor. Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı tercih kılavuzu ve branş dağılımı binlerce vatandaş tarafından merak ediliyor. Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önemli açıklamalarda bulundu. İşte Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı ilanında son durum…

Binlerce vatandaş Sağlık Bakanlığı personel alımı branş dağılımı ve tercih kılavuzunun açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde 40 bin personel atamasının yapılacağı tarih araştırılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün resmi sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, personel alımıyla ilgili şu detayı paylaştı: “Taşra teşkilatımızda istihdam edilmek üzere, KPSS PUANINA GÖRE, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 20 bin sözleşmeli personel alım sürecini başlatıyoruz. Gerekli bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye verilmiştir.”

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı ilanında tercih kılavuzunun açıklanması bekleniyor. ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini Kılavuzda belirtilen tarihler arasından yapabilecek. Konuyla ilgili duyurular, Sağlık Bakanlığı resmi web sitesi ve ÖSYM internet adresi üzerinden adaylar tarafından takip edilecek. Ayıca 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi kadrosu için mart ayı içinde ilana çıkılacağı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Branş Dağılımı

Bakanlık bünyesinde iş arayan binlerce kişiyi yakından ilgilendiren açıklamalarına devam eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, branş dağılımını duyurdu: “Bu kapsamda 10.348 hemşire, 1.600 ebe VE 6.604 sağlık teknisyeni ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri alımı yapılacaktır.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz