Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alacak! İşte başvuru şartları ve tarihleri

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alacak! İşte başvuru şartları ve tarihleri

Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, birkaç gün içinde herkesi sevindirecek gelişmeler olacağını söyledi. İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı detayları…

Türkiye’de binlerce iş arayan vatandaşı yakından ilgilendiren personel alımı ilanlarından biri de Sağlık Bakanlığı tarafından duyuruldu. Sağlık Bakanlığı, 40 bin personel alımı hakkında detaylı bilgiler gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 40 bin sağlık çalışanı alımında 30 bin sözleşmeli sağlık personeli ile 10 bin kişinin ise sürekli işçi olacağını açıkladı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’nın personel alımına ilişkin detayların önem kazandığı görüldü. Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

Vatandaşların yakından takip ettiği Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi: “Sağlık çalışanları ile ilgili görüşmeler yoğun bir şekilde devam ediyor. Birkaç gün içinde önemli, hepimizi sevindirecek gelişmeler olacak.”

40 bin kişi ile ilgili KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme ile mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek. Bunun yanı sıra mülakat süreci olmadan Sağlık Bakanlığı bünyesinde 10 bin sürekli işçi alımı da kura yöntemiyle tamamlanacak. Bu kapsamda hemşire, ebe, terapist, sağlık fizikçisi ve benzeri kadrolara da atamalar yapılacak.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şartları

Henüz yeni alımlarla ilgili personel başvuru şartları yayınlanmadı. Ancak geçen yıl yayımlanan kılavuz içinde yer alan başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesindeki şartları taşımak
  • T.C. vatandaşı olmak
  • KPSS puan türünde yeterli puana sahip olmak
  • SGK’dan emekli aylığı almamak

Öte yandan kılavuzda hangi adayların göreve başlatılıp başlatılmayacağı detaylarına da yer verildi. Buna göre durumu "Başvuru Genel Şartlarına" uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz