PTT personel alımı başvuru işlemleri! PTT personel alımı ne zaman?

PTT personel alımı başvuru işlemleri! PTT personel alımı ne zaman?

Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sahibi olmak isteyenler Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) personel alım ilanlarını yakından takip ediyor. 2022 yılında PTT personel alımı ne zaman? PTT iş başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye’de binlerce iş arayan vatandaş, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) bünyesinde çalışmak için gün sayıyor. PTT, devletin diğer kurumlarında olduğu gibi zaman zaman kendi bünyesinde istihdam edeceği personel için iş ilanları yayınlıyor. Sınavlı veya sınavsız olarak yapılan PTT personel alımı sürecinde vatandaşlar detaylı bilgilere sahip olmak istiyor. Son dönemde vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında PTT personel alımı detayları yer alıyor.

PTT bünyesinde daimi olarak çalışmak isteyen binlerce vatandaş, internet üzerinden PTT iş ilanlarını takip ediyor. Bunun için öncelikle PTT iş başvurusu yapılması gerekiyor. Kurum ihtiyacı doğrultusunda ne kadar personel alımı yapacağını resmi internet sitesi üzerinden duyuruyor. PTT çoklu alan ilanlarında başvuru yapacak adayın tek bir alanı tercih etmesini zorunlu tutuyor. Birden fazla alana başvuruda bulunan adayların başvuru talepleri PTT tarafından geçersiz sayılıyor.

PTT Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan PTT şubelerinde daimi olarak çalışmak isteyenler PTT personel alımı ilanlarını yakından takip ediyor. Personel alım ilanı yayınlandığında puan türü, sınav veya mülakata ilişkin tüm detaylar personel alım kılavuzunda belirtiliyor. Kurum içi sınav ile alınacak olan adayların başvurularını PTT şubelerine veya Ziraat Bankası şubelerine yatırması gerekiyor.

PTT, diğer devlet kurumlarında olduğu gibi kurum içi personel istihdam edeceği zaman kendi periyodunu takip ediyor. Bu yüzden PTT istediği dönemde personel alım ilanı açma yetkisine sahiptir. KPSS ile alınacak personelin KPSS atamalarıan göre puanları kurum tarafından belirleniyor. PTT personel alımının yıl sonuna kadar yayınlanması bekleniyor.

PTT Personel Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT personel alımı ilanı yayınlandıktan sonra adaylar, başvurularını belirtilen tarih aralığında www.ptt.gov.tr adresi üzerinden yapabilirler. Sınavla yapılacak personel alımlarında sınav ücretinin Ziraat Bankası veya PTT şubelerine yatırılması gerekiyor. Sınav ücretini ödemeyen kişiler, sınava girmeye hak kazanamaz. Sınavın ücreti ise ilanın yayınlandığı tarihe göre değişiklik gösterebilir.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz