ÖSYM personel alımı yapacağını açıkladı! En az 60 KPSS puanıyla alım yapılacak

ÖSYM personel alımı yapacağını açıkladı! En az 60 KPSS puanıyla alım yapılacak

Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren personel alımı ilanı ÖSYM’den geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) KPSS puanı ile alım yapacağını duyurdu…

Kamuda iş arayan vatandaşları yakından ilgilendiren personel alım ilanı yayımlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yayımlanan ilanda kurum bünyesinde açık bulunan kontenjanlar için sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtildi. ÖSYM personel alımı ilanının detaylarını ve başvuru sürecini merak eden vatandaşlar da internet üzerinden arama yapmaya başladı.

ÖSYM, kendi bünyesinde sözleşmeli olarak istihdam edeceğini açıkladığı personel için adaylardan en az 60 KPSS puanı arandığını duyurdu. Kurum bünyesinde merak edilen boş kontenjanlar ve kadro sayıları da ÖSYM resmi web sitesi üzerinden yayınlandı. İşte 2021 ÖSYM sözleşmeli personel alımı ilanı hakkında tüm merak edilen detaylar…

ÖSYM Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

Kurum tarafından açıklanan ilanda ÖSYM bünyesinde çeşitli kadrolara 14 sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvurular 9 Aralık 2021 Perşembe günü başlayıp 23 Aralık 2021 tarihinde sona erecek. Adayların belirtilen başvuru tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi web sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak internet ortamı üzerinden müracaat etmeleri gerekecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından sözleşmeli personel alımı ilanında adaylardan talep edilen başvuru belgeleri açıklandı.

ÖSYM Personel Alımı Başvuru Belgeleri

Adayların başvuru sürecinde ÖSYM başvuru formuna ek olarak TC nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi, askerlik durum belgesi ve 2022 KPSS sınav sonuç belgesini ibraz etmesi gerekecek. Başvuru sürecinde istenen mezuniyet belgesi, Edevlet üzerinden alınan çıktısı kabul edilecek. Silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartı fotokopisi de bu kadroya başvuracak adaylardan talep edilecek.

ÖSYM Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?

Başvuru yapmak isteyen adayların 35 yaşını doldurmamış olması ve 170 cm’den kısa olmaması isteniyor. Ayrıca adayın boy uzunluğunun cm cinsinden son 2 rakamı ile kilosu arasında farkın 15’ten fazla 13’ten az olmaması gerekiyor. Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olma şartı bulunuyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz