Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 personel alımı yapacak! Başvuru şartları ve detayları açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 personel alımı yapacak! Başvuru şartları ve detayları açıklandı

Kamu kurum ve kuruluşlarında daimi olarak veya sözleşmeli kapsamda çalışmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanı resmi site üzerinden duyuruldu. İşte personel alımı başvuru şartları ve detayları…

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak için araştırma yapanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi sitesinde personel alımı duyurusu ile karşılaştır. Duyuruda “Bakanlığımız taşra teşkilatı birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre, istihdam edilmek üzere, 2020 KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın 400 koruma ve güvenlik görevlisi ile 100 destek personeli (temizlik görevlisi) olmak üzere toplam 500 sözleşmeli personel alınacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Başvurular Kariyer Kapısı Üzerinden Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın taşra teşkilatında sözleşmeli olarak çalışmak isteyenler 400 güvenlik görevlisi ve 100 temizlik görevlisi ilanlarına başvuru yapabilirler. Başvuru işlemleri Kariyer Kapısı resmi web sitesi üzerinden yapılıyor. Bakanlığa bağlı resmi bir platform olan Kariyer Kapısı sayesinde adaylar başvuru işlemlerini online platform üzerinden tamamlayabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 personel alımı duyurusunda yer alan bilgilere göre adaylar sadece bir il ve öğrenim durumuna göre bir pozisyon için başvuruda bulunabilecek. Birden fazla başvuruda bulunan adayların başvuru işlemleri geçersiz sayılacaktır. Adaylar 500 personel alımına ilişkin bilgileri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesi ve Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecekler.

Adaylarda Aranan Genel Şartlar Açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde taşra teşkilatında sözleşmeli olarak istihdam edilecek 500 personel alımı ilanında adaylarda aranan genel şartlar şu şekilde sıralandı:

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak
  • TCK ilgili maddesinde belirtilen suçlardan mahkum olmamak
  • Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak
  • Görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya fiziksel engeli bulunmamak

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 400 kişi güvenlik görevlisi ve 100 kişi temizlik görevlisi ilanına başvurular devam ediyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz