CİMER başvuru iptali nasıl yapılır?

CİMER başvuru iptali nasıl yapılır?

CİMER başvurusunun iptali iki farklı yol ile mümkündür. Çeşitli sebepler ile başvurularını iptal etmek isteyen vatandaşlar iki yolu izleyerek de başvurularını iptal edebilmektedirler.

CİMER başvurusu iptalinin sağlanması için ilk yol ALO 150 hattı aramaktır. Başvurusunu iptal ettirmek isteyen kişi, bu numarayı aradığı takdirde ilgili yetkililer başvuru numarası ve diğer soruların cevabını alarak, başvurunun iptal edilme talebini almaktadırlar.

CİMER başvurusu iptalinin sağlanması için ikinci yol, CİMER aracılığı ile yeni bir dilekçe oluşturmaktır. Başvurusunu iptal etmek isteyen kişi CİMER’in resmi internet sitesine giriş sağlayarak, iptal etmek istediği başvuru adedini ve başvuruyu gerçekleştirdiği tarihi belirterek yeni bir başvuru oluşturmalıdır. Yeni başvurunun yetkili kişiler tarafından incelenmesi ve haklı bulunması neticesinde başvuru iptal edilmektedir.

Eğer, iptal edilmek istenen CİMER başvurusu toplumu yakından ilgilendiren bir konu ile ilgili ise (bomba ihbarı, cinayet, yolsuzluk vb.) bu durumda başvurular iptal edilemez ve ilgili yetkililer durumu incelemek üzere görevlendirilir.

CİMER Başvuru İptali Ne Zaman Sonuçlanır?

CİMER başvuru iptalinin sonuçlanması yaklaşık olarak 15 ile 30 gün arasında değişiklik göstermektedir. Başvurusunun iptal edilmesi için CİMER’e talepte bulunan kişi internet sitesi aracılığı ile ya da ALO 150 hattını arayarak başvurunun hangi süreçte olduğunu öğrenebilmektedir.

CİMER Başvurusu Nasıl Yapılır?

CİMER başvurusu iki farklı yol ile yapılabilmektedir. Vatandaşlar öneride bulunmak istedikleri konuları ya da şikâyet etmek istedikleri durumları iki farklı yol aracılığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne iletebilmektedirler.

CİMER başvurusu yapabilmek için başvurulacak ilk yol CİMER’in resmi internet sitesidir. Vatandaşlar bu resmi site aracılığı ile başvuru yapmak amacı ile hazırlamış oldukları dilekçelerini iletebilmektedirler.

CİMER başvurusu yapabilmek için başvurulacak ikinci yol ise e-devlet hizmetidir. Vatandaşların e-devlet portalına, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve sistem parolaları ile giriş sağlayarak, ilgili kutucuğa CİMER yazmaları halinde sistem gerekli yönlendirmeleri yaparak başvurunun yapılmasını sağlamaktadır.

CİMER Başvuruları Ne Zaman Sonuçlanır?

CİMER başvurularının sonuçlanması, vatandaşların bilgi edinme hakkı gözetilerek 15 iş günü olarak belirlenmiştir. CİMER’e başvuruda bulunan kişiler bu süre içerisinde başvuruları ile ilgili bilgilendirilmektedirler.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz