Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartları

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyenleri yakından ilgilendiren personel alımı ilanı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık bünyesinde 170 sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. İşte başvuru şartları ve detayları…

Türkiye’de binlerce iş sahibi olmak isteyen vatandaşın yakından takip ettiği iş ilanları arasına bir kamu kurumu daha girdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kendi bünyesinde istihdam edilmek üzere 170 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Kentsel Dönüşüm Uygulamaları Kapsamında Çalıştırılmak Üzere Sözleşmeli Personel Alım İlanı yayınlandıktan sonra kamu kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sözleşmeli personel alımı ilanında iller, branş dağılımı ve başvuru şartları da açıklandı. Kurum bünyesinde sözleşmeli olarak çalışmak isteyen adaylarda aranan başvuru şartları ve detayları paylaşıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sözleşmeli personel alımı ilanına göre, istihdam edilecek personeller İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne, Diyarbakır, Kocaeli ve Konya illerinde alınacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu

Kamu personel platformunda bakanlık tarafından yayımlanan ilanda şu ifadelere yer verildi: “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca, 2012/3945 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile çıkarılan “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar”a göre istihdam edilmek üzere sözlü sınav sonucuna göre aşağıda belirtilen genel ve özel şartlar çerçevesinde toplam (170) adet sözleşmeli personel alınacaktır.”

Adaylarda Aranan Başvuru Şartları Açıklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen adaylar için başvuruların 13.12.2021 Pazartesi günü başlayıp 31.12.2021 Cuma günü saat 23:59:59’a kadar e-Devlet üzerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden yapmaları gerekiyor.

Başvuru şartları arasında adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan şartları taşıması gerekiyor. Ayrıca adayların sağlık durumu, iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk şartlarına elverişli olmalı ve Bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınavda yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan almalıdır.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz