"Türkiye’de Kürt sorunu yok, Millet İttifakı sorunu var!"

"Türkiye’de Kürt sorunu yok, Millet İttifakı sorunu var!"
NotHaber

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’de Kürt sorunu olmadığın belirterek “Türkiye’de CHP, İYİ Parti ve HDP sorunu var” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin meclis grup toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilen Kürt Sorununa değindi.

MİLLET İTTİFAKI’NI ‘KÜRT SORUNU’ ÜZERİNDEN UYARDI

“Zillet İttifakı'nın ana ortaklarını ikaz ediyorum” diyen Bahçeli, “Sözde Kürt sorununu tartışmak demek, milleti tartışmak demektir. Bu düşünceler ne bir vehim, ne de bir paranoya mahsulüdür. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Kürt kardeşlerimi sorun olarak gören CHP, İP, HDP vardır. Satılmış aydınlar vardır. Kürt sorununun seslendirilmesi Kürt kardeşlerimize yapılan hakaret ve iftiradır” dedi.

“HDP TERÖRİZMİN GAYRİMEŞRU OLUŞUMUDUR”

HDP meşru organ olmadığının altını çizen Bahçeli, “HDP terörizmin gayrimeşru oluşumudur. Meşruiyetin değerlendirilmesinde yegane ölçü anayasanın çizdiği hukuki ve siyasi çerçevedir. Anayasanın ilk 4 maddesi milli varlığımızın kilidir. Buna aykırı hareket edilmesi anayasa suçudur. Gazi Meclis her meselenin çözüm mekanıdır ancak bölünmenin çözüm adresi görülemez.” Şeklinde konuştu.

“PKK TERÖRÜNÜN BİLANÇOSU 1 TRİLYON 207 MİLYAR DOLAR”

PKK terörüyle mücadele etmenin insani ve ekonomik bilançosunu aktaran Bahçeli, “Türkiye 37 yıldır bölücülük sorunuyla mücadele halindedir. 1984-2020 yılları arasında 8 bin 123 güvenlik görevlimiz şehit olmuştur. Yaralanan güvenlik görevlilerimiz ise 25 bine ulaşmıştır. 6 bin sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 84 bin terör saldırısı gerçekleşmiştir. Demem odur ki terörün doğrudan maliyeti 1 trilyon 250 milyar dolardır. Terörün ülkemize toplam faturası, ekonomide felaket tellallığı yapanlar iyi dinlesin; 2 trilyon 256 milyar 48 milyon dolardır” diyerek muhalefet partilerine gönderme yaptı.

“ERKEN VEYA BASKIN SEÇİM YOK”        

Millet İttifakı’nın ısrarla erken seçim talebini de değerlendiren Bahçeli, “Erken seçim, seçimlerin öne çekilmesi, baskın seçim yoktur. Herkes hesabını 2023 yılının haziran ayına göre yapmalıdır. Zillet İttifakı biraz sabretsin, onlara Türkiye'nin büyüklüğünü aziz millet iradesiyle göstereceğiz, sandığı dar edeceğiz” dedi.

“ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN TERÖRİST ÇIKMAZ”

ABD Temsilciler Meclisi'nin, “Ülkü Ocakları'nın yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasına” yönelik kararına değinen Bahçeli, “Bu kadar mı korkuyorlar bizden? Bu kadar mı kabuslar görüyorlar ülkücülerin varlığından? Ben Ülkü Ocakları'ndan yetişmekten iftihar eden bir genel başkanım. İkbal için değil, Türk milletinin istiklal ve istikbal haklarının muhafazası için ülkücü oldum, ülkücü olarak yaşadım, zamanı geldiğinde de ülkücü olarak öleceğim. Ülkü Ocakları'ndan şehit çıkar, gazi çıkar, kahraman çıkar, vatan ve millet sevdalısı çıkar, sanatçı ve bilim insanı çıkar, adam gibi adam yiğitler yiğidi insan çıkar. Bir tek çıkmayacak teröristtir, haindir, devlet ve millet düşmanıdır. İlle de terörist arıyorlarsa Pensilvanya'ya bakın, PKK/YPG, DEAŞ'a odaklanın diyeceğim lakin baktıkları yerde görecekleri kendileri olacaktır” şeklinde ABD’yi eleştirdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz