Bahçeli ‘bölücü kebapçı’ sözüyle ne demek istedi?

Bahçeli ‘bölücü kebapçı’ sözüyle ne demek istedi?
NotHaber

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, meclis grup toplantısında sarf ettiği ‘bölücü kebapçı’ ifadesi kafaları karıştırdı.

 

 

Meclis grup toplantısında Bölücü Kebapçı ifadesini kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kafaları karıştırdı. Konuşmasında ülke genelindeki gıda fiyatlarındaki yüksek artışı değerlendiren Bahçeli, bu sözlerinin ardından “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır" ifadelerini kullandı.

"BÖLÜCÜ KEBAPÇILARIN İŞSİZLİKTE PAYI VAR"

Bahçeli’nin bu ifadeyi kullanmadan önceki sözleri şöyle:

“Yumurta, et, süt, peynir fiyatlarının artışından, vicdani olmayan zamlı ürün satışlarından samimi olarak sızlananlara hak veriyor, bir şey demiyorum. Fırsatçıların peşine gidiliyor. Vatandaşın kesesine göz diken yağmacılardan da hesap soruluyor. Destekliyoruz, sonuna kadar gidilmesini istiyoruz. Fakat vatandaşlarımızın çabasını istismar edip, pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır”

BAHÇELİ AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Bölücü kebapçı ifadesinin kimi ve neyi kastettiği belli olmadığı için açıklama sosyal medyada pek çok farklı yoruma neden oldu. Sözün bir gaf mı yoksa bilinçli olarak birileri kastedilerek mi kullanıldığı, eğer yaparsa Devlet Bahçeli veya MHP’den gelecek bir açıklama sonrası netleşecek.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz