Kürt sorununun çözülmesi için anayasanın ilk dört maddesi değişmeli mi?

Kürt sorununun çözülmesi için anayasanın ilk dört maddesi değişmeli mi?
NotHaber

CHP liderinin meşru organ olarak gösterdiği HDP’den vekil olan İmam Taşçıer’in Kürt sorunun çözümü için Anayasa’nın ilk dört maddesi değişmeli önerisi CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a soruldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt Sorununun çözümü için meşru organ olarak HDP’yi göstermişti. Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine HDP’li vekil İmam Taşçıer “Kürt sorunun çözülmesi için Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi gerekir” diye anıt vermişti.

ÖZTRAK; ÖNCE SORUYA ŞAŞIRDI, SONRA CEVAP VERDİ

Gazeteciler, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a Taşçıer’in bu sözlerini sorunca önce şu sözlerle tepki gösterdi: “Bu sorular nasıl bize soruluyor, anlamakta güçlük çekiyorum.” Daha sonra soruya cevap verdi: Odalar birliği kongresinde, genel başkanımız, Anayasa’nın ilk 4 maddesini tek tek sayarak, bunlar bizim kırmızı çizgimizdir, dedi. Bizim ağzımızdan laf bir kere çıkar. Bu konudaki tavrımızı genel başkanımız defalarca dile getirdi. Bunun anlaşılabilmesi için bunu kaç kere daha söylememiz gerekiyor. Gerçekten hayret ediyorum. Bu soruların sorulması gerekenler biz değiliz. Bu soruları gidecekler Cumhur İttifakı’na soracaklar.

“ERDOĞAN HAYAT PAHALILIĞINI AÇIKLAYAMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açılışında yaptığı konuşmasında ‘Ekonominin sorumlusu biziz’ ifadeleri hatırlatılarak gıda fiyatlarındaki yükselişle ilgili açıklamalarına yönelik değerlendirmeleri Öztrak’a soruldu. Öztrak, “Hem 'Ekonominin sorumluluğu bize ait.' diyeceksin arkasından da kuraklıktan, hava şartlarından, iklim koşullarından söz edeceksin. Daha önce ne diyordu, 'Fahiş fiyat artışları, zincir marketler...' diyordu. Ben açık söyleyeyim, ne dese bugünkü pahalılığı, hayat pahalılığını açıklayamaz” dedi.

“ERDOĞAN ÖZÜR DİLEMELİ, HEMEN SEÇİME GİTMELİ”

Erdoğan’ın ‘Merkez Bankası rezervi 122 milyar dolar oldu’ açıklamasına da değinen Öztrak, “Çıkacak, diyecek ki 'Biz hata yaptık. Merkez Bankasının itibarını sıfırladık, rezervlerini sıfırladık.' Yani bugün yine bakıyorum '122 milyar dolar rezervimiz var.' Bu rezerv, brüt rezerv. Bu rezervden Merkez Bankasının kısa vadede ödeyeceği borçları düşeceksin, o zaman baktığında Merkez Bankasının kasasının 40-50 milyar dolar açığı var. İşte bunların konuşulması lazım. Bu konularda milletten özür dilenmesi lazım, ondan sonra da bir an evvel devletten çekilmek, seçime gitmek lazım. Tekrar söylüyorum, hayat pahalılığı sonuç, Erdoğan şahsım hükümeti sebeptir” diye değerlendirdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz