Erdoğan: Türkiye’de Kürt sorunu yok!

Erdoğan: Türkiye’de Kürt sorunu yok!
NotHaber

Siyasi gündemin bir numaralı polemiğine New York’tan yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de "Kürt Sorununun" bulunmadığını vurgulayarak “Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik.” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere gittiği ABD'nin New York şehrindeki Türkevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GAZETECİLER ERDOĞAN’A TARTIŞMA SÜRECİNİ AKTARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde siyasi gündemin bir numaralı tartışması olan Kürt sorunu ile ilgili sorular soruldu. “HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli 'Kürt sorununda çözümün adresi İmralı'dır.' açıklaması yaptı. Selahattin Demirtaş'ın da bir açıklaması oldu, o da HDP'yi işaret etti. Sayın Kılıçdaroğlu da bu yönde bir açıklama yaptı; 'Kürt sorununu HDP çözer.' dedi. Seçimlerin yaklaşmasına yakın bir dönemde bu tür ittifaklar, bu tür açıklamalar nasıl değerlendirilir? Bir de HDP kendi arasında ikiye mi bölünüyor?” sorusu üzerine Erdoğan şunları söyledi:

ERDOĞAN: BU SORUNU ÇOKTAN ÇÖZDÜK

“Hayırlı olsun. Bu konuyla eğer biz meşgul olursak yazık olur. Yani İmralı mıdır, değil midir, onların sorunu. Varsın onlar bu şekilde yola devam etsinler; yani HDP midir, şu mudur, bu mudur… Biz diyoruz ki bu ülkede şu anda Cumhur İttifakı bu işin tek çözüm noktasıdır ve Cumhur İttifakı olarak da biz bu çözümün mücadelesini sürdürüyoruz. Çünkü bizim şu anda kitabımızda birlik var, beraberlik var, kardeşlik var ve bununla da bu yolda devam ediyoruz. 'Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur…' Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik. Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim."

“BİDEN, TERÖR ÖRGÜTLERİNE SİLAH TAŞIMAYA BAŞLADI”

ABD ile olan ilişkileri de değerlendiren Erdoğan, “Ben oğul Bush ile iyi çalıştım, sayın Obama ile iyi çalıştım, sayın Trump ile iyi çalıştım ama sayın Biden ile iyi başladık diyemem. Şu anda Taliban'ın elindeki silahlara baktığınız zaman, bu silahlar Amerika'nın silahları. Dolayısıyla bu bedeli de ödemek durumunda kalacaktır. Biden, terör örgütlerine silah, mühimmat, araç gereç taşımaya başladı. Biz bunu elimizi kolumuzu sallaya sallaya seyredecek değiliz” dedi.

“AMERİKA DÜRÜST DAVRANMIYOR”

S-400 krizi nedeniyle ABD-Türkiye arasındaki gerilime de değinen Erodğan, “Bize S-400 konusunu bahane edip F-35'leri vermemek, her şeyden önce, bir defa devletler arası ilişkilerde ne diplomasi noktasında ne de münasebetler noktasında bir kimlik ortaya koymadır. Türkiye olarak dürüst davranıyoruz, duruşumuz dürüsttür ama Amerika maalesef dürüst davranmadı, davranmıyor. Temennim odur ki iki NATO ülkesi olarak birbirimizle hasmane değil, dostane davranalım. Ama iki NATO ülkesi olarak şu andaki gidiş pek hayra alamet değil” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz