Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in başbakanlığına onay!

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in başbakanlığına onay!
NotHaber

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Cumhurbaşkanı değil, başbakan adayıyım” açıklamasına onay geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Ben Cumhurbaşkanı Adayı değil, başbakan adayıyım” açıklamasını değerlendirdi.

KILIÇDAROĞLU: AKŞENER’İN BAŞBAKAN OLMASI BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Kılıçdaroğlu, “Hepimizin saygı duyması gereken bir söylem” diye nitelendirdiği sözlerini “Güçlendirilmiş parlamenter sistemi biz bir an önce kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz. Dolayısıyla o sürecin sonucunda Sayın Akşener’in başbakanlık görevini üstlenmesi bizim açımızdan da son derece değerli olur ama bunlar oturulup ittifak içinde tartışılmış konular değil" diye yorumladı.

“HENÜZ CUMHURBAŞKANI ADAYINI BELİRLEMEDİK”

CHP’nin Abant kampında gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Millet İttifakı’nın bir araya gelip konuşmadıklarını, bundan dolayı henüz bir karar almadıklarını da söyledi.

ERDOĞAN’IN ANAYASA ÇAĞRISINI REDDETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefet partilerine yaptığı Yeni Anayasa çağrısını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Otoriter yönetimlerle anayasa değişikliği için masaya oturulmaz. Ancak demokrasi kültürü olan, demokrasiyi savunan insanlarla masaya oturursunuz” diyerek uzlaşma çağrısını reddetti.

Çağrıyı samimi bulup bulmadığı sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Anayasa eğer yapacaksanız bunun özgürlük ortamında yapılması lazım. İnsanların düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri bir iklimin olması lazım. Sen konuşmayacaktın, tweet attın attın hapse atacağım, seni susturacağım, sana Basın İlan reklamı vermeyeceğim, RTÜK olarak sana ceza vereceğim onsan sonra ‘gelin beyler anayasa yapalım.’ Yani var olan anayasa zaten şu anda askıda. Şu anda Türkiye’de yürürlükte olan bir anayasa yok” dedi.

ANAYASA ÇAĞRISI GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK İÇİN YAPILDI

Çağrı yapılmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Hangi mantık hangi özgürlük ortamında anayasa çağrısı yapıyorlar? Onu tamamen gündem değiştirme amacıyla, biz de ona takılalım kimse ekonomiyi, vatandaşın durumunu konuşmasın, oturalım anayasa şöyle yapılır, böyle yapılır, yok anayasada şu olmalı diye yapay bir gündemle halkın gündemini çalmak istiyorlar. İşin özünde yatan bu. MHP kendi mutfağında bir anayasa hazırladı, öbürleri kendi mutfaklarında bir anayasa hazırladılar. Bir partinin mutfağında anayasa mı hazırlanır? Dünyada var mı böyle bir örnek?” şeklinde konuştu

“HDP İLE GÖRÜŞÜRÜZ, GÖRÜŞMEME KURALIMIZ YOK”

Kılıçdaroğlu, HDP ile dirsek teması olup olmadığına ilişkin soruya ise “Biz bütün siyasi partilerle görüşen tek partiyiz. Biz HDP ile de zaman olursa ortam olursa yer olursa görüşürüz, görüşmeyiz diye bir kuralımız yok zaten” diye yanıtladı.

HDP’nin Tutum Belgesi ile ilgili yorum yapan Kılıçdaroğlu, “HDP ittifak içinde zaten yer almayacağını kamuoyuna deklare etti. Kendilerinin demokrasiden yana tavır takınmaları; özellikle Kürt sorununun çözümü konusunda parlamentonun yetkili olması, yetkili olarak görülmesi değerli şeyler. Demokrasilerde sorunlar oturulur, konuşulur, tartışılır ve öyle çözülür. Dolayısıyla biz HDP’nin yaptığı açıklamayı bu bağlamda değerli buluyoruz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz