Meral Akşener'den sürpriz iki açıklama!

Meral Akşener'den sürpriz iki açıklama!
NotHaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını ancak başbakanlığa talip olduğunu söyledi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı kim olacak sorusunun cevabı herkes tarafından merak edilirken, ittifak ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sürpriz iki açıklama yaptı. Açıklamalardan ilki “Ben cumhurbaşkanı adayı değilim” olurken, ikincisi de “ben başbakanlığa adayım” açıklaması oldu.

MERAL AKŞENER: SEÇİLECEK, KAZANACAK BİR ADAY OLACAK

Halk TV’de Suat Toktaş’ın programına konuk olan Meral Akşener’in bu açıklamaları “Millet ittifakının adayı kim?” olacak sorunun cevabını daha da merak edilir kıldı. Programda ittifak ortağı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı tarifine yüzde 100 katıldığını da aktaran Akşener, “Kim aday olacak kısmında; seçilecek, kazanacak ve cumhurbaşkanlığını devam ettirecek bir adayla seçimlere gideceğiz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAMA ŞAHSİ KARARI

Akşener, açıkladığı “cumhurbaşkanı adayı değilim” kararının şahsi kararı olduğunu üstüne basa basa vurgulayarak “Biz bu konuda sayın Kılıçdaroğlu ile konuşmadık. Bu benim şahsi kararım. Bunu başkasıyla müzakere etmiş değilim. Bunu başından beri söylüyorum. Partili arkadaşlarım biliyor. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin muadilini seçiyormuşuz gibi bir hava olduğu için bu netlikte söylüyorum” diye açıklamasının gerekçesini de ortaya koydu.

“MESELE ERDOĞAN DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK GEREK”

Meselenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meselesi olmadığın belirten Akşener, “Cumhurbaşkanlığı makamını, bu sistemi değiştirmek için almamız gerekiyor. Tayyip Bey yerine kimi oturtursanız oturtun öyle bir güçle yoldan çıkar kafa gider. Türkiye bunu gördü. Vatandaş yanıyor şu anda... Biz bu sistemi değiştirmek zorundayız. 'Bu sistemi değiştirecek bir şeyi yapmam' dedim. Bugün de diyorum ki... Cumhurbaşkanlığı adayı değilim” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz