HDP, Kılıçdaroğlu’nu boşa düşürdü

HDP, Kılıçdaroğlu’nu boşa düşürdü
NotHaber

“Kürt sorununun çözüm adresi İmralı değil HDP’dir” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu HDP’den gelen açıklama boşa düşürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt Sorununu İmralı ile değil HDP ile çözebileceklerini açıkladı. Ancak HDP’den bu açıklamaya jet bir yanıt geldi. Kılıçdaroğlu’nun söylediğinin tam tersi bir tavır alan HDP eski Eş Başkanı Sezai Temelli, “Çözümün adresi HDP değil İmralı’dır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci ve belgesel yapımcısı Günel Cantak’ın “Bay Kemal ve İttifakları” adlı belgeseline konuk oldu. Belgeselin ilk bölümünde Kürt sorununa dair konuşan Kılıçdaroğlu, 2015 seçimlerinde HDP’nin parti olarak Meclis’e girmesini desteklediğini söyledi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN, İMRALI’YI MUHATTAP ALDI

Seçim sürecinde Ak Parti’nin politikalarının yanlış olduğunu dil getiren Kılıçdaroğlu, “Siyaset kurumunun 35-40 yıldır çözemediği bir Kürt sorunu var. Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil” dedi.

“MEŞRU MUHATTAP HDP’DİR”

“Meşru organ kimdir?” diye sonran Kılıçdaroğlu, “HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla da biz bu sorunu çözebiliriz; bu düşüncedeydim” diye konuştu.

HDP’Lİ TEMELLİ: ASIL MUHATAP İMRALI’DIR!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarına HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den yanıt geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada çözümün asıl adresini işaret eden Temelli “Asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” dedi

Çözümde HDP’nin rolünü de ifade eden Temelli, “Kürt sorununun çözümünün yegâne muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP’dir” diye ekledi. Temelli “Süreci tıkayan, toplumsallaştırmayan ve masayı deviren AKP çözümsüzlükten medet umarken bu anlayışın çıkmaz sokak olduğu artık görülmelidir” diyerek geçmişe de atıfta bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz