Destici’den Akşener’e HDP göndermesi!

Destici’den Akşener’e HDP göndermesi!
NotHaber

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den HDP’ye yönelik tavrını netleştirmesini istedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in HDP ile ilgili tavrını netleştirmesini istedi. "Meral Akşener eğer HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorsa bunu Müsavat Dervişoğlu'ndan değil Meral Hanım'ın kendi ağzından duymak istiyoruz” diyerek talebini dile getirdi.

MUSTAFA DESTİCİ: MİLLET, MERAL AKŞENER’İN AĞZINDAN DUYMAK İSTİYOR

İYİ Partiye oy veren tabanın milliyetçi hassasiyeti olduğuna dikkat çeken Destici, “Milletimiz ‘HDP bir siyasi parti değildir, PKK terör örgütünün bir siyasi uzantısıdır, dolayısıyla bir siyasi parti olmadığı için de kapatılmalıdır' cümlesini net bir şekilde Meral Akşener’in ağzından duymak istiyor” dedi.

“MİLLET İTTİFAKI YEREL SEÇİMLERİ PKK, DHKP-C, TİKKO VE LGBT İLE KAZANDILAR”

Meral Akşener’in ‘Millet İttifakı olarak yerel seçimlerde İstanbul'u, Ankara'yı nasıl kazandıysak, aynı modelle Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanacağız" sözlerini hatırlatan Destici, “Baktığımız zaman yerel seçimleri HDP ile yani PKK, DHKP-C ile birlikte kazandılar. Eğer cumhurbaşkanlığını da yine PKK, HDP, TİKKO, DHKP-C, bütün bunların desteğiyle kazanmayı planlıyorlarsa o zaman ülkeyi nasıl yönetecekler? Siz, PKK'nın desteğiyle cumhurbaşkanlığını kazanırsanız, o zaman orada PKK da olacak demektir. HDP eşittir PKK. Ya da DHKP-C, TİKKO zihniyetinde insanlar olacak demektir. Ya da LGBTİ'lilerin talepleri karşılanacak demektir. Milletimizin asla bunu onaylamayacağını düşünüyorum” dedi.

“HDP KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ OLAMAZ”

Terör örgütü veya siyasi uzantıları Kürt vatandaşların temsilcisi olamayacağını vurgulayan Destici, “Bunu kim söylüyorsa bölücülük yapıyordur. Onlarla kim Türkiye'de yerel yönetimleri ele geçirdiği gibi Cumhurbaşkanlığı ya da Meclis'te çoğunluğu da ele geçirmeyi arzu ediyorsa, o da açıkça 'Ben bölücülerle iş birliği yapıyorum, bunu da meşru görüyorum' der” diye konuştu.

“TEK KURTARICININ LAİKLİK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Son günlerde laiklikle ilgili yaşanan tartışmalara da değinen Destici, “Laiklikten, din ve vicdan hürriyeti anlaşılıyorsa, herkesin istediği dine inanma, bunu da istediği gibi yaşaması kastediliyorsa, laiklik bunun garantisini getiriyorsa buna bir şey demeyiz. Ama Türkiye'de din ve vicdan hürriyetinin yaşanması, dinin istismar edilmemesi ya da dindar olmayan kesimlerin hayat alanlarına müdahale edilmeyeceğinden emin olunması için tek kurtarıcı kavramın laiklik olduğunu düşünmüyorum. Milletin her kesimini inanç, düşünce, yaşam, kılık kıyafet, eğitim hürriyetini garanti altına alacak bir düzenlemeyle milletin karşısında olacaktır BBP” diye laiklik tartışmasına katıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz