HDP, ittifak seçimini yaptı!

HDP, ittifak seçimini yaptı!
NotHaber

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, hangi ittifakta olacaklarına dair net bir açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışlarının olmadığını söyledi.

MÜZAKEREYE HAZIRIZ MESAJI

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partilerinin "Adalete, Demokrasiye, Barışa Çağrı" başlıklı deklarasyonunu kamuoyu ile paylaştı. Buldan ve Sancar, deklarasyonunu tüm toplumsal taraflarla ve siyasi aktörlerle görüşmeye ve müzakere etmeye hazır olduklarını söyledi.

İSİM YERİNE İLKEYİ ÖNE ÇIKARDILAR

2023 yılının Haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Sancar, “İster HDP'li isterse başka bir aday olsun, isimler yerine ilkelerin ve yöntemlerin tartışılmasının gerekli olduğu inancındayız. Çünkü demokratik dönüşüm şahıslar aracılığıyla değil, ilkeler ve yöntemler üzerinde müzakere ve mutabakat yoluyla gerçekleşebilir” diye konuştu.

BULDAN, İTTİFAK ZEMİNİNİ AÇIKLADI

Pervin Buldan ise ittifak zeminlerini şu sözlerle açıkladı: “Bizler, parlamento seçimleri için 'Demokrasi İttifakı' şiarıyla, halklar ve barış ittifakı, kadın dayanışması ve ittifakı, ekoloji ittifakı anlayışı temelinde, toplumsal ve siyasal muhalefet, emek, kadın ve gençlik hareketleri ile en geniş birlikteliği ve ortak mücadele zeminini büyütme ve bu yoldaki güçlü yürüyüşümüzü sürdürme kararlılığındayız. Bunun dışında herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz