Evlat nöbeti tutmak isteyen acılı babaya HDP’lilerden linç girişimi!

Evlat nöbeti tutmak isteyen acılı babaya HDP’lilerden linç girişimi!
NotHaber

İzmir’den Ankara’ya yürüyerek gelip HDP Genel Merkezi önünde çadır kurup evlat nöbeti tutmak isteyen acılı baba Mehmet Laçin’i linç etmeye kalktı.

Terör örgütü PKK tarafından kızı dağa kaçırılan Mehmet Laçin İzmir'den Ankara'ya yürüyerek geldi. HDP Genel Merkezi önünde çadır kurmak istedi ancak HDP’liler Laçin’e izin vermek istemedi. İki taraf arasında arbede yaşandı. Mehmet Laçin, kızının fotoğrafını HDP’lilere göstererek “Benim kızım nerede? Siz halkın partisi olamazsınız” diye bağırdı.

MEHMET LAÇİN: HDP’LİLER BENİ LİNÇ ETMEK İSTEDİ

Gazetecilere açıklama yapan Laçin, “HDP’liler beni linç etmeye kalktı. Hani bunlar kürtleri savunuyordu. Evladımı bu hainlerden almadığım sürece mücadelem devam edecek” dedi. HDP’lilerin kendisine “Deniz Poyraz’ın katili! Defol” diye laf atması üzerine Laçin, “Katil sizsiniz. Beni kızım 14 yıldır nerede?” dedi. İzmir’de haziran ayında HDP İl Binası’na yapılan silahlı saldırıda Deniz Poyraz öldürülmüştü. Mehmet Laçin olay anında bina önünde Evlat Nöbeti tutuyordu. HDP’liler Mehmet Laçin’i gözcülük yapmakla suçladıkları için Ankara’daki HDP Genel Merkezi önünde çadır kurup evlat nöbeti yapmasına izin vermek istemedi.

“EVLADIMI ALMADAN KAPINIZDAN GİTMEM”

HDP’li milletvekillerine seslenen Laçin, “Evladımızı siz aldınız, siz geri vereceksiniz. Bunun yolu yok. Benim yüreğimi benden kopardınız. Ben evladını almadan kapınızdan gitmem. Ben evladımızı sizden alacağım. Hani PKK ile ilginiz yoktu. Hani PKK ile ortak değildiniz. Esas PKK’yı HDP yönetiyor. Hani kürt halını savunuyordunuz. Kürt halkına en büyük zararı siz veriyorsunuz” dedi.

“KIZIM GAMZE BABANI LİNÇ ETMEYE KALKTILAR”

Kızına da seslenen Laçin, “Gamze, ben seni bu hainlerin elinden kurtarmak için 745 gündür mücadele ediyorum. Şu anda HDP’liler genel merkez önünde babanı linç etmeye kalktı ama ben seni bu zalimlerin elinden kurtaracağım. Başka yolu yok” dedi.

İZMİR’DEKİ OLAYDA GÖZCÜ OLMAKLA SUÇLADILAR

Arbede yaşanırken megafonla kalabalığa seslenen HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki Mehmet Laçin’e neden izin vermediklerini şu sözlerle anlattı: “Herkesin protesto hakkı var. Daha önce de insanlar gelip genel merkezimizin önünde protesto haklarını kullandılar. Burada bugün başka bir şey yaşıyoruz. Deniz Poyraz'ın katledilmesinde gözcü olduğunu düşündüğümüz bir kişi var. Bu kadar arkadaşımızın tepki göstermesinin nedeni budur. Yoksa kimsenin demokratik protesto hakkına karşı falan değiliz”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz