"Hanımefendi HDP’den veto yedi!"

"Hanımefendi HDP’den veto yedi!"
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meclis grup konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in HDP’den veto yediği için cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’yi HDP’nin kuklası olmakla suçladı. AK Parti meclis grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, bugünün 6-8 Ekim olaylarının yıldönümü olduğunu hatırlatarak “Bu gözü dönmüş alçakların masum insanları nasılca vahşice katlettiğini daha dün gibi biliyoruz. Azgın güruhu harekete geçirenler bugün cezaevinde ellerindeki kanın hesabını veriyorlar” diyerek Edirne Cezaevi’nde hükümlü olan Selahattin Demirtaş’a da gönderme yaptı.

ERDOĞAN: CHP, HDP’NİN KUKLASIDIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye hesap sormak yerine her fırsatta arka çıktığına dikkat çeken Erdoğan, “Bu partinin yerli de milli de olmayan politikalarını milletimize her fırsatta tekrar tekrar anlatacağız. Tarih, CHP gibi Cumhuriyetin en eski partisini, HDP gibi bir terör örgütü kuklasının emrine verenlerden elbette hesap soracaktır” diye konuştu.

“HDP, AKŞENER’İN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI VETO ETTİ”

Konuşmasında sözü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de getiren Erdoğan, “Diğer yanda CHP'nin başını çektiği ittifakın diğer ortağı olan parti ve başındaki hanımefendi var. İYİ Parti'nin kendi konumunu koruma çabası artık sürdürülebilir değildir. Başbakanlığa talip olması da trajikomik görüntüyle ilgili değildir. HDP kanadı, hanımefendinin Başbakanlığını kabul etmeyeceğini zaten söylemiştir. HDP, Millet İttifakı'ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi Veto etmiştir” dedi.

“HAYALİ BİR MAKAMA TALİP OLMASININ NEDENİ HDP VETOSUDUR”

İYİ Parti liderinin olmayan başbakanlık makamına neden talip olduğunun gerekçesini de açıklayan Erdoğan, “Hayali bir makama talip olmasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır. Allah kimseyi böyle bir konuma düşürmesin. Mücadeleyi milletin önünde yapmak yerine kapalı kapılar ardından yürütmek zorunda kalanların akibeti işte böyle olur” şeklinde konuştu.

28 ŞUBAT SÜRECİNDE AKŞENER’İN TAVRI NE OLDU?

Meral Akşener’in 28 Şubat sürecinde MGK tarafından alınan kararlara imza attığını da hatırlatan Erdoğan, “Bu hanımefendinin ''28 Şubat kararlarına imza attım, hepsine de gönülden inanıyorum'' sözünü de unutmadık. Aynı hanımefendinin bugün çıkıp ‘Başörtüsüne uzanan eli kırarım, koparırım diyen bendim ben’ ifadesiyle sergilediği tutarsızlığı milletimiz elbette görüyor. İnsanda ilke ve omurga olmayınca her devirde ne söylemesi gerekiyorsa onu ağzından saçmaktan geri kalmaz” dedi.

MİLLET İTTİFAKI - HDP İLİŞKİSİNİ ÖZETLEDİ

Millet İttifakı’nın iki liderini tarif eden Erdoğan, “Bir yanda PKK’nın ve onun güdümündeki HDP’nin sufleleriyle siyaset yapan bir muhalefet genel başkanı, diğer yanda aynı partinin vetosuyla hayalinden vazgeçen lafta iyi ama aslında hayli kötü duruma düşmüş bir başka muhalefet genel başkanı” diye özetledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz