Hakkari’de anneler haykırdı: PKK kaybedecek anneler kazanacak!

Hakkari’de anneler haykırdı: PKK kaybedecek anneler kazanacak!
NotHaber

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan anneler ve aileleri HDP il binası önündeki eylemde “PKK kaybedecek, anneler kazanacak” diye haykırdı.

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ve bundan HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin Hakkari il başkanlığı önünde eylem yaptı.

HDP İL BİNASI ÖNÜNDE ÇOCUKLARINI GERİ İSTEDİLER

Bir araya gelen terör mağduru aileler, ellerinde "Diyarbakır, Şırnak, Hakkari anneleri evlatlarını HDP'den istiyor" yazılı pankart ve çocuklarının fotoğraflarıyla Cumhuriyet caddesinden HDP il binası önüne kadar yürüdü. Evlat nöbeti eylemlerinin 17. haftasında da terör örgütü PKK ile HDP'ye tepki gösteren aileler, bir süre oturma eylemi yaptı, seslerini çocuklarına duyurmaya çalıştı.

“PKK KAYBEDECEK, ANNELER KAZANACAK” SLOGANI ATTILAR

PKK tarafından eşinin kardeşi dağa kaçırılan Leyla Çiftçi, grup adına yaptığı basın açıklamasında tüm Türkiye'nin terör örgütünün gerçek yüzünü görmesini ve yüreği yanık anneler olarak çocuklarını HDP'den istediklerini söyledi. Evlatlarına kavuşmak için gösterdikleri kararlı duruş karşısında karanlık yapıların yıkılacağına gönülden inandıklarını vurgulayan Çiftçi, “PKK kaybedecek, anneler kazanacak. PKK kaybettiği zaman hiçbir annenin yüreği yanmayacak, kan ve ölümler son bulacaktır” dedi.

TERÖR MAĞDURU AİLELERE DESTEK ÇAĞRISI

Bir de çağrı yapan Çiftçi, “Bedenen yanımızda olmayıp gönülleri ve düşünceleri bizlerle olan herkese sesleniyoruz, bizlere katılın, bu haklı davamızı birlikte büyütelim, çocuklarımızla birlikte mutlu yarınlara kavuşalım. Bizler asla pes etmeyeceğiz. O çocukları sizin pençelerinizden kurtarıncaya kadar buradan kalkmayacağız. Bu haklı davamız hiçbir yalan, iftira ve zulüm karşısında yıkılmayacaktır. Bizlerin sesini müzik yayını açarak bastırmaya çalışıyorlar ama hiçbir güç evlatlarımıza kavuşmamıza engel olamayacaktır” diye konuştu. Terör örgütü PKK ve HDP aleyhine sloganlar atan aileler, daha sonra il binası önünden ayrıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz