Akşener: Gelir seviyesi düşmüş, işsiz genç sayısı artmış durumda

Akşener: Gelir seviyesi düşmüş, işsiz genç sayısı artmış durumda
NotHaber

Samsun ziyaretinde esnaf ve çiftçilerle görüşen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gezi sonrası izlenimlerini “Gelir seviyesi düşmüş, işsiz genç sayısı artmış. Çiftçi de feryat ediyor” diye özetledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Samsun il merkezinde ve İlkadım, Bafra ve Atakum ilçelerinde esnaf gezdi, vatandaşlarla konuştu. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı makamında ziyareti esnasında gazetecilere izlenimlerini aktardı.

MERAL AKŞENER: ÇİFTÇİNİN FERYADI ÇOK YÜKSEK

Samsun'un ekonomik gelir düzeyinin diğer şehirlere göre geçmişte daha iyi olduğunu hatırlatan Akşener, “Özellikle ilçelerinin ortalamanın üstünde olduğunu bilirdim. Ancak bunun değiştiğini gördüm. Çünkü gelir seviyesi çok düşmüş. İşsiz genç sayısında büyük bir artış var” dedi. Çiftçilerin de dertli olduğunu belirten Akşener, “Çiftçinin feryadı da diğer şehirlerde olan gibi. Burada bunu beklemiyordum. Özellikle besicilerin feryatları yüksekti” diye konuştu.

“BEN ESNAFA PROPAGANDA YAPMIYORUM”

Salgın sonrası esnafın kendini toparlama sürecine girdiğini aktaran Akşener, “Her mamulün fiyatlarının arttığını ve o yüzden sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Ben hiçbir yerde iktidar partisini yermiyorum. Başka bir partiyi yermiyorum. Kendi partimi övmüyorum. Propaganda yapmıyorum. Ziyaretlerim de dert sahibi insanlara çözüm üretebilmek için bir yol oluşturmak amaçlı” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz