Akar’dan Yunanistan’a ‘Koyun Adası’ tepkisi!

Akar’dan Yunanistan’a ‘Koyun Adası’ tepkisi!
NotHaber

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin burnunun dibindeki Koyun Adası’nda tatbikat yapan Yunanistan’a tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Akar, Yunanistan’ın Türk toprağı olan Koyun Adası’nda Tatbikat yapmasını provokasyon olarak nitelendirdi. Yunanistan’ın Ege Denizi’nde gerilimi tırmandırmak istediğini vurgulayan Akar, “Koyun Adası'na kadar gelip tatbikat yapmak tahrik değil de nedir? Bu yapılan provokasyonlarla gerilimi artıran tarafın Yunanistan olduğu, başta bazı ülkeler olmak üzere tüm dünya tarafından görülmelidir” diye tepki gösterdi.

HULUSİ AKAR: TÜRKİYE’YE GALABE ÇALAMAYACAKLAR

Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Eğitim Öğretim Yılı açılış töreninde konuşan Bakan Akar, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta Yunanistan ile yaşanan sorunlara değinerek “Maalesef özellikle Yunanistan’daki bazı siyasiler saldırgan eylem ve söylemleriyle ikili ilişkileri bozmak için sorunlara aklen ve mantıken çözüm bulmak yerine gerilimi tırmandırıyor. Bunların beyhude gayretler olduğunu, bu tür eylem ve söylemlerle Türkiye’ye galebe çalamayacaklarını bilmeleri gerekir” uyarısında bulundu.

MAVİ VATAN’A GİREN GEMİ İKİ KEZ KOVULDU

Rum yönetimi tarafından görevlendirilen Nautical Geo araştırma gemisinin Türkiye’nin kıta sahanlığını iki kez ihlal etme teşebbüsüne de değinen Akar, “Girit’in doğusu, Kıbrıs’ın güney batısında bizim deniz yetki alanımızı ihlal etmek suretiyle araştırma yapma çalışmaları var. Buna asla müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Orada Deniz Kuvvetleri unsurlarımız gereğini yaptı ve o gemiyi söz konusu bölgeye sokmadı. Bu konuda kararlıyız, hakkımızı hukukumuzu çiğnetmeyeceğiz” diyerek Mavi Vatan konusunda Türkiye’nin kararlı duruşunu bir kez daha yineledi.

“ADADAKİ TÜRK VARLIĞINI KABUL ETMEK ZORUNDALAR”

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin adada yüzlerce yıldır devam eden Türk varlığını yok saydığını hatırlatan Akar, “Türk varlığını kabul etmeden herhangi bir çözüm üretemezsiniz, buna asla müsaade etmeyiz, hiçbir şekilde mümkün değil. Egemen, bağımsız, eşit haklara sahip iki devletten bahsediyoruz. Amacımız, görüşümüz budur, bu kabul edilecek, bu çerçevede görüşmeler yapılacak ve devletler kendi alanlarında hayatlarını sürdürecek” Türkiye’nin tezi olan iki devlet anlayışına vurgu yaptı.

“TÜRKİYE’NİN HAKLI OLDUĞUNU GÖREN YUNAN SİYASETÇİLER VAR”

Yunanistan'daki siyasi askeri liderleri akla, mantığa ve olaylara aklıselimle bakmaya davet eden Akar, “Bazı eski asker, siyasetçi ve akademisyenler Türkiye’nin haklı olduğunu görüyor. Ancak Yunanistan'da son dönemlerde, bir silahlanma sevdası başladı. Önce matematik, önce tarih bunlara bakın. Bu tür girişimlerle Türkiye’ye karşı üstünlük sağlayamazsınız bu gayretten vazgeçin” dedi.

“YUNANİSTAN’DA SİLAHLANMA SEVDASI BAŞLADI”

Silahlanma sevdasının Yunanistan’a büyük zarar vereceğinin altını çizen Akar, “Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik durum malum, ciddi borç içindeler. Silahlanma sevdasıyla birtakım boş harcamalar yaparak ekonomiyi daha da kötüleştirmekte ve Yunan halkının refahına kastedilmektedir. Bunu Yunanistan’daki aklıselim kişilerin görmesi lazım. Bu girişimlerin hiçbirinin ilerlemesi mümkün değil. Buna karşı alınması gereken ne tedbir varsa aldık, alıyoruz. Bu konuda son derece azimli, kararlı ve muktediriz” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz