AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na ‘bölücülük’ suçlaması!

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na ‘bölücülük’ suçlaması!
NotHaber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerel yönetimler özerklik şartını kullanarak ülkeyi bölmeye çalıştığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki CHP liderini Bölücülükle suçladı. Özhaseki, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye dayatması olan 'Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nı kullanarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkeyi bölmeye çalıştığını söyledi.

“BÖLÜCÜLÜĞÜ 'YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTLARI' DİYE YUTTURMAK İSTİYOR”

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Kayseri Şubesi’nde konuşan Özhaseki, Kılıçdaroğlu’nun 'Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nı gündeme getirdiğini hatırlatarak “bizim ana muhalefet lideri de söylüyor. Kimse 'Arkasında ne var?' diye dikkat etmediği için o da bunu süslü bir kelamla 'yerel yönetimler özerklik şartları' diye yutturarak geziniyor ortada” dedi.

'AVRUPA YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTI’NDA NELER VAR?

Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin bir dayatması olarak nitelendirdiği şartları sıralayan Özhaseki, “Belediyelerin merkezi idarelerden koparılması var, mali özerklik var, yurt dışı ile temas var, vergi toplayabilme özgürlüğü de var içerisinde. İstedikleri yerlerle iş birliğine geçebilme, oylama ile istediği ortamlara doğru bu ülkeyi götürebilmek var” şeklinde konuştu.

“BU ŞARTLARI GETİRMELERİNE MANİ OLMALIYIZ”

CHP ve HDP’nin bu şartları gündeme getirmeye devam edeceğini vurgulayan Özhaseki, “Böyle bir işe tevessül etmelerine de kesinlikle mani olmamız lazım. Silahla elde edemediklerini, evlatlarımızı şehit ederek yapamadıklarını şimdi güya 'Avrupa Birliği yolunda' diyerek 'özgürlük' fikri adı altında hepimize yutturmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“TÜRKİYE ŞARTIN 7-8 MADDESİNE ŞERH KOYDU”

Türkiye’nin bahsi geçen şartlardan 7-8 tanesine şerh koyarak yerel yönetimleri güçlendirmek için adımlar attıklarını hatırlatan Özhaseki, “7-8 maddedeki şerhimiz halen duruyor. Çünkü bu şartların bu ülkeyi bölecek, parçalayacak bir noktaya getirmesini asla istemiyoruz” dedi.

“SURİYE’DE TERÖR DEVLETİ KURMAK İSTİYORLAR”

Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti kurulmaya çalışıldığını aktaran Özhaseki “Biz biliyoruz ki ülkemizin güneyinde bir terör devleti kurulmak isteniyor. O terör devleti, lanet bir devlet olacak ve başımıza bela olacak. İsrail ve ABD'nin uşaklığını yapacaktır. Biz buna mani olmalıyız” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz