Kılıçdaroğlu, savunma sanayi yerine sanatı tercih ediyor!

Kılıçdaroğlu, savunma sanayi yerine sanatı tercih ediyor!
NotHaber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Alırsınız silahları depoda tutarsınız, savaş olması lazım. Ama kültür ve sanat öyle değil” diyerek savunma sanayinin başarılarını S-400 alımını önemsiz gördü.

Türkiye’nin Savunma Sanayinde gösterdiği başarılar dünya gündeminde geniş yankı uyandırırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan üstü kapalı bir eleştiri geldi. Kılıçdaroğlu, “Kültürü ve sanatı büyüttüğünüz zaman dünyada saygınlık kazanıyorsunuz. Elinizde istediğiniz kadar silahlar olsun, silahları istediğiniz zaman kullanamazsınız, alırsınız silahları depoda tutarsınız, savaş olması lazım. Ama kültür ve sanat öyle değil” diyerek hem Türk savunma sanayine hem de S-400 alımına eleştirel bir gönderme yaptı.

KILIÇDAROĞLU: KÜLTÜR VE SANAT ÜLKENİZİN ADINI DÜNYAYA TAŞIR

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Türkiye Kültür Stratejisi Forumu’nda sanatçılara hitaben bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Türk dizilerinin dünya çapında geniş izleyici kitlesine sahip olmasını unutarak “Kültür ve sanat yumuşak güçtür. Sizin ve ülkenizin adını dünyanın her tarafına götürebilir, bir romancımızın, tiyatrocumuzun, öykücümüzün, şairimizin, yönetmenimizin, bir film artistinin dünyanın her yerinde alkışlandığını görürüz. Kültür ve sanat bu kadar zengin” dedi.

“SİYASET KURUMU KÜLTÜR VE SANATIN FARKINDA DEĞİL”

Siyaset kurumunun kültür ve sanatın yumuşak güç olmasından haberdar olmadığını belirterek “Sorun, siyaset kurumu bu zenginliğin farkında değil. Biz bu zenginliğin farkında ülkeler olsun istiyoruz. Türkiye'de olsun istiyoruz. Bunu yaratabilirsek Türkiye'ye büyük katkımız olacak. Bunu tek başımıza yaratamayız. Bunu siz yapacaksınız, siz kaleme alacaksınız, biz dillendireceğiz” diyerek sanatçılara büyük görev düştüğüne işaret etti.

“SANATÇININ KİM OLDUĞUNA SANATÇILAR KARAR VERMELİ”

Sanatçı tanımını da sorgulayan Kılıçdaroğlu, “Bir üst çatı örgütü olması lazım. Nasıl kimin gazeteci olup olmadığına gazetecilerin karar vermesi gerekirken, başkaları karar veriyorsa ve yanlış karar veriyorsa, kimin sanatçı olup olmadığına sanat dünyasının karar vermesi lazım. Bir etik çerçevenin olması lazım. O çerçeve içinde herkese, 'Bu kişi sanatçıdır, sanat dünya sının önemli bir aktörüdür.' diye karar verebilsin” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz