Ahmet Davutoğlu’nun Kürt sorununda muhatabı kim?

Ahmet Davutoğlu’nun Kürt sorununda muhatabı kim?
NotHaber

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kürt sorununda kimi muhatap aldığını açıkladı.

İstanbul’da ulusal ve yerel medya mensuplarıyla bir araya gelen Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Kürt Sorunuyla ilgili meşru muhatap konusuna değindi.

HDP DAHİL BÜTÜN PARTİLER MEŞRUDUR

Bir gazetecinin “CHP Kürt sorunun HDP ile çözülebileceğini söyledi. HDP'yi ittifak ortağı olarak görüyor musunuz, Kürt sorununda siyasal muhatap kimdir?" sorusuna Davutoğlu, “Şu ana kadar bizim için bütün partiler muhataptır. Meşru olarak kurulmuş, faaliyet gösteren, Meclis'te bulunan herkesle görüşürüz” diye yanıtladı.

“MUHATTAP VATANDAŞTIR”

Hangi partiyle görüşülüp görüşülmeyeceği konusunda rezerv konulmasını da demokrasinin en temel unsuru olan siyasi partiler açısından sıkıntı olacağın belirten Davutoğlu, “Muhatap Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Kürtler söz konusu olduğunda sadece HDP'yi, Türkler konusunda başka partiyi muhatap aldığınızda doğru bir tavır olmaz. Böyle olursa Türkiye'de etnopolitik bir yapı doğar. HDP ve diğer partilerle her konu görüşülebilir. Kürt sorununda toplumun her kesimiyle yol almak doğru olacaktır” şeklinde konuştu.

Bütün vatandaşlar gibi Kürt vatandaşların da sorunları olduğuna dikkat çeken Davutoğlu “Türkiye'nin genel demokratikleşme sorunları yanında özellikle bölgede kayyım atamaları gibi Kürt vatandaşlarımızın sorunları vardı” diyerek HDP’li belediyelere atanan kayyımları örnek gösterdi.

“KÖYLERDE 35 YAŞIN ALTINDA ÇİFTÇİ KALMAMIŞ”

Davutoğlu, gezdiği şehirlerdeki izlenimlerini paylaşarak “Küçük ve büyükbaş hayvanların sayısı düşüyor. Hakkari'de 1 milyon civarındaki küçükbaş hayan sayısı 300-400 bine kadar inmiş. Çiftçiler ekili alanları boşaltıyor. Hakkari'de genç işsizlik yüzde 70'leri bulmuş, Aydın'da pamuk üretimi sadece Söke ile sınırlı kalmış. Köylerde 35 yaşın altında çiftçi kalmamış” dedi.

“TARIMDA ÜRETİM DURMUŞ”

Tarımla ilgili sorulan bir soruya da yanıt veren Davutoğlu, “Birçok yerde tarım üretimi durmuş. İktisat tarihi bilenler bilir. Tarımda büyük bir kriz yaşanmış ve insanlar çiftliklerini bozarak şehirlere gelmişse o andan itibaren o kitleleri yönetebilmek ve yeni bir hayata intibak ettirmek yeni bir soruna neden olur. Toplumsal yaralar açılır” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz