Gündem Notları / Sabah Bülteni (25 Mayıs 2021 Salı)

25 Mayıs 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına yönelik sorulara yanıt verdi!

"Bu olaylar başlayınca şunu söyleyebilirdim, 'Bir organize suç şüphelisinin, suçlusunun yıllarca Türkiye'de herkesin, bildiği tanıdığı ve hayatının nereden geldiği, ne olduğu belli olan birisinin bu iddialarının ve iftiralarının hepsi saçmadır. Bunlarla ilgili hiç muhatap değiliz. Bunu doğru bulmuyoruz.' dedi.

 

-İstanbul ve Ankara merkezli olmak üzere 81 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi!

İstanbul polisi ve Özel Harekat ekipleri Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Beşiktaş ve Esenler’de belirlenen adreslere baskın düzenledi. Drone görüntüleri ve narkotik eğitimli köpeklerin kullanıldığı baskında şüpheliler gözaltına alındı.

 

-ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze'de varılan ateşkesi desteklemek için Orta Doğu turuna çıktı!

İsrail ile Hamas arasında gerçekleştirilen ateşkesi desteklemek adına Tel Aviv’e gelen Blinken’in gündeminde Gazze Şeridi'ne insani yardımların ulaştırılması konusu var.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 38. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu!

Oktay yayımladığı mesajda, “Edebiyatımızın ve fikir dünyamızın 'Üstad'ı Necip Fazıl Kısakürek'i vefatının 38'inci yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum." İfadesini kullandı.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, olimpik ve paralimpik spor dallarında 8 bin sporcuya her ay harçlık verileceğini açıkladı!

Yaz ve kış olimpiyat oyunlarına hazırlanmak amacıyla olimpik ve paralimpik spor dallarında 8 bin sporcu yetiştirilecek. Sporcuların tüm ihtiyaçları bakanlık tarafından karşılanacak. Ayrıca şampiyonalarda dereceye giren sporcuların harçlıkları asgari ücretin 2 katına kadar çıkabilecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz